lördag 30 april 2011

Valborg

Min lilla smilo började dagen kl 6 men vi gick ändå inte och tittade på forsränningen. Det skulle bli för stressigt eftersom jag skulle fixa sallad och handla innan jag träffade mamma och pappa. 
Handlade på vägen till ekonomikumparken och gick genom stan för ville köpa en ballong till Milo. Inte den smartaste vägen och ballongen var mest iväg plus att smilo sket i den. Men fram kom vi och hade picknick.

Milo satt snällt på filten när vi åt lunch

Yes... dem ser lite roliga ut men det var för att det kom en kraftig vind precis vid fototillfället så håret reste sig på mamma och pappa tippades bakåt.... Eller inte :p Nej dem var inte beredda på att jag tog kort helt enkelt. Men spela roll, dem är bäst i alla fall.

Till fikat blev det molnigt och Milo blev trött så jag packade in lilla grisen ordentligt och sen sov han enda tills vi kom hem två timmar senare.

Ser ut som största skogsmongot på denna bild men det bjuder jag på :)

När vi kom hem var Eric hemma från jobbet och Stefan och Kattis kom förbi. Det blev lite skumpa och ostbricka. Mamma och pappa skulle tagit sista bussen då hem men vår käre far tyckte det var så kul att han ville stanna kvar ett tag till och jag skjutsade hem dem. Är jag inte bara för snäll :) Tycker förresten Kattis var skit snygg med lockigt hår, visst?



Köpte som sagt en ballong till smilo och så här ser den ut. Eric kom på ett till smeknamn till Milo... Bilo. Kärt barn har många namn, vilket vår lille gosse verkligen har.

När jag kom tillbaka efter att varit taxi kom det lite fler folk och så grillade vi.

Nu är jag trött och kommer nog somna bums. Får se när Lovisa trillar in :) messa henne igår att hon kunde sova här.

/Kram

fredag 29 april 2011

Kvalborg

Yes box. Idag klev vi upp tidigt för vi skulle gå på visning på Höganäs förskola. Det är den förskolan vi sökt som första val till lille smilo. Jag, Eric och Milo gick dit med Emma och Leo. Det verkar vara en bra förskola och jag hoppas verkligen att han kommer in på den. Får se.
Sen landade vi lite hemma innan jag och Milo gick ner på stan och mötte Emma och Leo igen. 

Vi åt en Cupidosallad vid ån :)

Efter det gick vi på stan och så blev det shopping till Milo. Men nu måste jag hålla hårt i dem sista pengarna, är ju en hel månad innan man får nästa slantar in på kontot. 

Ylva kom sen på eftermiddagen för jag var iväg och träffade F. 
Sen pratade ju vi på skype :)

Nu på kvällen har jag varit lite slö men fått klart planer inför i morgon. Så om vädret inte blir katastrof blir det forsränning om Milo går upp tidigt, picknick med mamma och pappa under dagen och säkert grillning på kvällen men några man känner.

/Kram

torsdag 28 april 2011

Lite shopping

Kollade på klockan i morse och då visade den 6. Gav Milo nappen och måste somnat om för vaknade igen 7.30 men det kändes som det bara gick ett par minuter. Var alla fall as trött och skickade upp killarna och låg kvar ett tag i sängen.

När jag kom upp satt smilo och invigde sin lekmatta.

Sen skulle jag och Milo ha mammgrupp idag på förmiddagen, men när jag kom dit blev det inställt för hon som skulle ha oss kom aldrig.
Så jag mötte upp Eric och så gick vi på stan. Fick en rabattcheck på Guldfynd till min födelsedag som jag utnyttjade idag. Köpte denna klocka, vad tycker du?

Det blev ett par shorts till smilow. Dem är från Myrorna och kostade hela 25 riksdaler :)

Lite sommarkläder från Polarn o Pyret blev det också. Han fick ett presentkort därifrån på dopet.

När vi kom hem blev det lite städ. Snyggaste städtanten ever ;p

Milo tyckte oljudet från dammsugaren var drygt, hehe 

 Sen åkte vi ut till Knivsta för Eric och Bengt skulle gå igenom hans deklaration. Det blev även middag.


/Kram

onsdag 27 april 2011

Stackars Bördi...

...igår kväll när vi skulle lägga oss fick hon tokryck så hon blev utslängd från sovrummet. Det var hon hela natten så hon var inte glad i morse när smilo och jag gick upp. 
Efter morgon bestyren gick vi ner på stan för att köpa en present till Linus som fyller 1 år idag. Sen tog vi bussen bort dit för kalas.

Kl 14 hade jag tandläkare. Har tydligen en skåra på baksidan i ena framtanden så ska dit och lägga plast på så det inte blir hål.
När jag kom hem igen tvingade jag Eric att rensa ut sin garderob på kläder som skulle slängas eller skänkas. Han har varit svår att få att göra det men det kändes bra när han fått det klart sa han.

Milo hjälpte till med sopsäckarna :)

Sen åkte vi och slängde en massa saker och så blev det IKEA för lite shopping. Det skulle bara bli en lekdyna till Milo men det blev en ny tv bänk också. 
Så här såg den gamla ut i sovrummet....

...och idag köpte vi denna. Snyggt va :) den kostade 1695 kr så vi tänkte vänta. Men när vi kom till kassorna sa jag att vi skulle titta lite i fyndhörnan och då hittade vi en likadan för bara 995 kr. Skit bra.

Bördi gillar den också

Jag är medlem i barnens bokklubb. Och i början fick jag en tidning där erbjudan och månadens bok fanns, men tydligen skickar dem bra ut via mail nu. Vill man inte ha månadens bok måste man avboka den men eftersom jag inte visste att dem ändrat blev den inte det. Så idag kom ett paket men som tur va så var det bra saker. Fast tycker dem kan meddela när något ändras.


/Kram


tisdag 26 april 2011

Vardagen är tillbaka

Nu är ledigheterna slut och idag var det dags för öppnaförskolan igen. Vi fick med oss Emma och Leo också som varit på semester över påsken. 

Milo blev lite trött efter ett tag för sångstunden blev mitt i hans sovstund. Så därför har han nappen :) 

Idag hoppade vi över fikat efter och åkte ut till Balingsta istället. Smilo tog en tur i sin bil innan vi åkte och köpte blommor. Det blev någon slags klätterblomma i den stora krukan istället för något ätbart. 

Hemma igen var det tvättdags. 
Vi la Milo att sova för natten vid kl 17 för han hade inte sovit så mycket under dagen. Men vid middagen kom han upp igen och var hur pigg som helst. Sen han jag både rensa ur hans garderob och vika massa tvätt innan han somnade om igen vid kl 20. 

När han väl somnade pysslade jag om mig själv med lite manikyr och brynplock m.m.

/Kram

måndag 25 april 2011

Är måndag, känns som söndag

Idag gick vi upp kl 7. Jag var riktigt seg och vi slappa bara i soffan framför en film och jag åt några chips. Sen la vi oss igen kl 9 och sov i 1 1/2 timme. Men efter det fick jag lite energi och fick lite gjort. Men kl 11 la vi oss igen och sov 1 timme. 

När vi vaknade efter det fick Milo lunch. 

Sen kände jag att det var inte okej att bara sova bort denna fina dag. Så vi packa väska och tog med filten och gick ut. Precis när jag lagt smilo i vagnen ringde Shilan och frågade om vi skulle ses. Så vi gick och åt en glass i stadsparken.

När vi kom hem igen blev det lite fika på balkongen. Det blev även middag där för vid 18 tiden var det +20. 

Jo glömde skriva igår att Eric visade mig vad du skrivit på nyllet. Så skriver ett litet <3 till dig :)

/Kram


söndag 24 april 2011

Grattis till vår pappa :)

Idag fyller ju pappa år som du kanske vet. Jag, Eric och smilo har varit ute och firat honom men först jobbade jag idag. Fick vara röd igen men det var riktigt lugnt idag så gick hem en timme tidigare.

Sen åkte vi som sagt ut till Balingsta på middag. Milo passade på att övningsköra lite innan maten :)

Han tyckte det var jätte roligt. Smilo har nämligen ledsnat på sina leksaker så vi måste roa honom med andra grejer. Eller köpa nya leksaker kanske.

Efter maten blev det en promenad i det fina kvällsvädret och Milo fick åka veteranvagn.

Hemma igen blev det glasstårta. Pappa sa att mamma var den stora kycklingen på tårtan och vi barn var dem små. Mamma sa då att det var pappa som var den stora och vi dem små. Vet inte vem som är mest lik den stora kycklingen...hmm ;p

Är super blödig just nu. Letade efter korten på datorn till dagens inlägg och såg då kort från när Milo var liten och några från sjukhuset. Började tänka tillbaka och blev rörd. Helt sjukt han är ju bara 5 1/2 månad kan förstå om han var 5 år. 
Hittade alla fall detta kort. Här har vi precis kommit in på förlossningen och jag är kopplat till  CTG. Ser ju ganska fräsch ut ;) 3 timmar och 45 minuter senare kom han ut som ett skott, hehe

Och här är min älskade bebis helt ny. Så söt med sin värmemössa :)


/Kram

lördag 23 april 2011

Glad Påsk!

Yes...påskafton. Det känns inte som det men det spelar ingen roll för vädret har varit sjukt fint och lite folk på gatorna :)
Jobbade idag. Det är så där lagom kul att komma till jobbet och gå runt och fråga i varje grupp vart man ska vara. Jag hamnade i röd. Det gick bra men skulle ju vara kul om det var lite ordning på stället och man fick träffa sina gamlingar man är van med. Det var förresten en tant som dog idag och det var tydligen ganska dramatisk för dem som kom dit, dem fick ringa 112 som försökte få liv i henne igen. Tur att man inte hade det schemat. 

På vägen hem så handlade jag lite på Kvarnen för jag, Eric och smilo gjorde sallad och hade picknick :)

Milo ville också ha sallad

Och så kände han på gräset

Årets första gubbar 

Jag och mitt hjärta

Mina fina pojkar <3


/Kram

fredag 22 april 2011

Lååång fredag

Snacka om att man hinner mycket och dagarna känns längre när man går upp tidigt och det är ljust längre på kvällarna. Man ställer verkligen om sig efter årstiderna. Jag skulle aldrig vara så här pigg och göra massa om det var vinter. 
Hela morgonen och förmiddagen lagade jag mat för mamma, pappa och farmor skulle komma på påsklunch. Det var riktigt gott och desserten var gudomlig :) hade gjort passionsfruktscheescake med vit choklad. Ytterligare en sak jag ska göra till dig när du kommer hem. Du har många anledningar att komma tillbaka ;p

Milo sitter själv nu :) Fast bara korta stunder.

Smilo lyssnade ordentligt när farmor Åse berättade saker

 Pappa gubba till sig efter all mat och fika ;)

Vid klockan 16 åkte dem hem så då gick vi ner till ån och solade lite

Är sjukt blek så borde sola där folk inte ser innan jag visar mig ute på stan utan jacka, hehe

Smilo skippade vagnen efter ett tag och slappa med oss på bänken. Sina fina brillor hade han på sig också :)

Och på vägen hem blev det... håll i dig.... Burger King. Japp vi fortsätter med onyttigt men nu efter påsk måste det fan vara nog. Jag måste gå ner i vikt nu för ser ut som jag ska ha ett till barn om några månader.

Nu ska jag krypa ner i sängen för jobbar i morgon.

/Kram

torsdag 21 april 2011

Törnrosa

Lilla Milo hade mardrömmar i går kväll. Han vaknade några gånger och skrek :( tyckte så synd om honom, men både jag och Eric gick in och tröstade honom när han blev rädd. 

Idag har varit en dag med mycket sömn. Vi vaknade kl 7 men låg och myste en timme. Kl 9 när vi ätit frukost la vi oss igen och sov en timme :) Sen gjorde vi oss i ordning och gick till Willy´s för att handla det som behövs till påsklunchen i morgon. Det tog oss en hel timme... fattar inte vad vi gjorde för att det skulle ta så lång tid men aja. När vi kom hem la vi oss en timme igen. Shit va vi har sovit idag, hehe.
Efter denna tupplur blev det lunch och sen gick vi till ICA Kvarnen för att handla det som inte fanns på Willy´s. På Vaksalatorg hade dem tydligen påskfirande idag. Det fanns karuseller, små spelbodar och en scen. Jag och Milo tittade en liten stund innan vi gick hem och sov igen. Jag skämtar inte... vi sov en timme till. Men när Eric kom hem gick vi först till torget för att se om det fortfarande var aktiviteter och sen bort till lekplatsen och gungade. Smilo hade gung premiär :)

Milo gillade påskbjörken 

 Gungan var jätte rolig :) vi filmade också men det funkar inte att lägg upp den :( men kan försöka i morgon.
  
Igår fick vi ett gåbord av Johanna som vi testade idag. Milo tyckte figurerna på bordet var jätte intressanta. Men han når inte ner ordentligt så han kan gå än. 

Bördi gillade också bordet...perfekt att vila hakan på :)

När lillfisen lagt sig satt jag och Eric på balkongen och tog en cider. Det har varit riktigt varmt idag trots molnen och även nu på kvällen. 
Okej ...vem ser Eric ut som på denna bild?? Såg det när jag kollade på den i kameran.


/Kram