lördag 30 juli 2011

Polis, polis, potatis *piip*

I morse när vi åkte hem så blev vi stoppade av polisen för dem hade blåskontroll vid Flogsta. Milo tittade väldigt skeptiskt på polisen men som vanligt charmade han henne också :)

Var bara hem och släppte av mina pojkar innan jag åkte för att hämta mamma och pappa som hade haft jätte trevligt.
Vid 16 tiden hade Eric ett bröllop att fota och jag hjälpte honom.  

Med vi var borta var Ylva och Bengt barnvakt och när vi kom hem beställde vi pizza. Nu måste jag verkligen skärpa mig vad gäller kost och motion. Det borde finnas en liten dosa som man satte på kroppen som gav en stötar varje gång man åt något onyttigt. Då skulle jag nog klara mig från alla frestelser, för hur kul är det att få en ström i sig ;p

Satte mig med en bok och glas rosé på balkongen efter att Milo somnat men det var så kallt så det blir soffan och en film istället. 
Vi hörs i morgon :)

/Kram

fredag 29 juli 2011

Hundvakt

Efter ett bad för smilo och en dusch för mig så packade vi väskan och åkte med Stefan ut på landet.

 Idag är mamma och pappa på slotts weekend, deras bröllopspresent. Stefan skjutsade dem dit och jag ska hämta dem imorgon. Men eftersom dem är borta måste någon passa pälsbollen. 

Vi har sysselsatt oss med en promenad som Hazel tyckte blev för lång och åkte med under vagnen istället :)....

....Milo tränade på att gå....

....och det gick jätte bra :)

På kvällen kom Stefan, Kattis och Daniel ut och så grillade vi. Eric kom ut lite senare efter jobbet på studion så jag slipper sova själv. Tyvärr får lilla Bördi göra det :( Hon kommer vara lagom sur imorgon när vi kommer hem.

/Kram

torsdag 28 juli 2011

Städ dag

Idag har jag städat och torkat och fixat. Det har tagit hela dagen men nu är det fint. Hade tur med vädret för det har varit molnigt och lite svalare idag men när Eric kom hem vid fyra tiden hade det blivit bättre så då tog vi oss först en glass på balkongen och sen gick vi till Willy´s. När vi kom tillbaka var vi ute på gården ett tag så smilo fick gå med sin gåvagn. Han har verkligen fått upp farten nu och det var bra för honom att gå på gräs för där är det lite mer motstånd :)

Till middag grillade vi hamburgare på balkongen :)

Mitt hjärta.


/Kram

onsdag 27 juli 2011

Lilla Ullared

Jag och lillfisen gjorde det vanliga på morgonen. Vid lunch åkte vi till Thun´s där vi mötte upp Sara. Hade en summa som jag tänkte jag skulle få handla för. Det blev tyvärr lite mer men det var bara nödvändiga saker :)
Det blev lite lunch där också.

Jag köpte två t-shirt till Eric, en grå långklänning, en t-shirt som det står OMG på, en ny kuvertväska med axelband, gardiner med spöket Laban på till Milos rum, jeans och strumpor till Milo. 

Nu på kvällen har vi gjort det vanliga men också något nytt. Eric var ut till glass bilen och köpte glass. Vi har tänkt göra det i kanske ett halv år snart :p men vi har aldrig hunnit ner. Men idag var vi steget före. Nu kan man följa glass bilen på nätet, se vart den är och när den kommer komma.
Milo har också börjat våga ställa sig upp vid saker nu. Förut var det bara när vi höll honom i händerna. 

När vi skulle lägga smilo idag var han lite ledsen så jag läste ur en Nalle Puh bok. Hittade två lite roliga dialoger :)
Nasse: Vad är det för sorts glass?
Puh: Tuttiglass!
Nasse: Du menar tuttifrutti?
Puh: Nej bara tutti. All frutti har smält.

Puh: Hur är det med din minnesförlust?
Nasse: Jag tycker att det blivit värre. Jag hade glömt att jag hade tappat minnet.

/Kram

tisdag 26 juli 2011

Bebis på besök

Tjoho, idag har det hänt lite mer roligt än igår ;) 
Efter morgonbestyren så gick vi ner på stan för lite, lite shopping och lunch.

Mina små älsklingar

Köpte dessa sandaler men är tveksam. De kostade inget så egentligen spelar det ingen roll om jag använder dem mycket eller lite. Men vad tycker du? Hade tänkt ha dem till min långklänning. Passar dem till shorts också? Känner lite kassler varning :p

På eftermiddagen kom Shilan och Johanna, från gymnasiet, förbi på en fika. Johanna har jag inte träffat så mycket sen skoltiden så det var kul att träffa henne. Så har hon fått en liten söt pojke också. Man blev lite sugen...men bara lite. 
Shilan hade köpt en gosehund och scarf till smilo. 

Efter middagen kom Stefan och Kattis förbi. Stefan gick efter ett tag för han skulle hem till Erik och röka ciggar men Kattis hängde kvar enda till halv elva. Det blev lite rosé och massa småprat. 

Har filmat vad Milo brukar göra när det är dags att sova middag eller lägga sig för natten.


/Kram

måndag 25 juli 2011

Måndagen den 25/7

Idag har jag packat upp oss efter resan. Sen har vi handlat, tvättat och lagat mat till smilo. Det har regnat idag så jag antar att vi tog med oss det dåliga vädret till Uppsala. 
Hoppas du har det bra gumman, tycker vi skypa snart :)



KRAM <3

Danmark!

Igår kom jag och Milo hem från Danmark. Men jag orkade inte blogga då, vi vilade lite och sen när Eric kom hem åkte vi ut till landet för att hämta mitt bagage. Mamma och pappa tog det i bilen så jag skulle slippa checka in något. 
Flygresan gick jätte bra både dit och hem. Vart lite stressad när vi kom till Arlanda och skulle ner för det var kaos. Alla bagageband var trasiga så det var en timmes kö att lämna in sitt bagage. Men Eric jobbade så han hjälpte mig eftersom han hade rast :)
Det var fint väder det tre första dagarna men sen var det regn. Inte så kul men när jag tänker tillbaka på veckan så är jag glad att jag åkte ner och jag hade roligt. Kan inte berätta i detalj vad vi gjort så du får titta på lite bilder :)

Smilo på stranden

Mamma plockade sten som vanligt :)

Det var inte badväder men jag kände inget behov att bada heller och jag tror Milo är lite rädd för havet :p

Han är fan världens finaste unge

Och han är min :D

Man köpte lösgodis på burk. Stor eller liten kopp och så var det ett fast pris.

Fiskade upp en liten manet en dag när det blåste mycket. Då är dem i strandkanten.

Sovstunder i vagnen :)

Milo fick två filmer av Finn så han lära sig danska.

Ett av mormors alla troll :) Dem är ganska söta.

Mamma och jag la ett 63 bitars puzzel.

Väldigt lätt ;p

Sen började vi med ett 1000 bitar men efter att vi hållit på med det en dag insåg vi att det fattades ungefär en fjärdedel av puzzlet. Suck!

Milo har inte sovit på bröstet sen han var 2 månader kanske. Så mysigt, men tungt. 

På fredagen var det Disney Dags.

På lördagen var vi ute på en liten tur med bilen. Ett stopp var vid Tomtens hus där han kommer varje år och man får lämna sin önskelista :)

Mysigt :)

Danskarna kan inte vara så smarta som sätter upp jättesmå skyltar om övergångsställe uppe på gatlampor. 

Fem generationer. Carla och Milo.

Ny pyjamas. 

Två bodys.

Fick denna av Finn.

  På ett loppis köpte mamma denna söta resväskan till Milo.

Milo fick denna lilla söta varelse av Finn. Dem skulle stå på loppis och vi fick välja först vad vi ville ha.

Köpte den här på loppis

Ny höstjacka på en outlet.


/Kram

söndag 17 juli 2011

Danmark nästa!

Hej gumman, jag bloggade inte igår för var ute på partaj :)
Så tänkte berätta lite vad som hände. Sara kom hit på förmiddagen och då gick vi ner på stan för att leta efter en topp till kvällens festligheter och vi hittade en riktigt fin. Det blev lite lunch på Cupido också. 
När vi gick hem såg vi en kille som verkligen kan det där med mode ;p

Ser han inte för festlig ut, hehe.

När vi kom hem igen så gjorde jag mig lite fin. 

Förts var jag, Eric, Milo, Kattis och Stefan på grillmiddag hos Anki och Martin. Jag bara åt innan det var dags att dra vidare till Helena. Det var riktigt roligt och jag hade inte tänkt gå ut men blev på humör för det så först gick jag med två från jobbet till ett ställe där vi tog en drink. Sen mötte vi upp dem andra på Bj. 

I morse var jag lite bakis men inte jätte farligt. Har tvättat och packat under dagen för imorgon åker jag och smilo till Danmark. Det betyder att jag inte kommer att kunna blogga men ska berätta allt när jag kommer hem :)
Ta hand om dig så hörs vi snart <3

/Kram

fredag 15 juli 2011

Dålig service

Min lilla fis och jag har packat lite idag som mamma och pappa tar med sig så vi slipper ta så mycket på planet. Känner mig laddad samtidigt som jag känner mig nervös över hur det ska gå. 

Vi kom ju på igår när vi bokat att Milo inte har någon id handling. På SAS hemsida stod det att man inte behöver det på så små utan det är jag som ska styrka hans identitet. Men jag ringde idag för att verkligen få klartecken att det var okej. Fick prata med världens sämsta kille på kundtjänst. När jag börjar förklara så gäspar han. Högt också så man hör det. Sen är han jätte seg och fattar inte en så enkel fråga som om jag får ta med min egna vagn till gaten. Eric ringde en stund senare och pratade med en annan. 
Mamma sa sen att jag kunde få födelsebevis att ta med för säkerhetsskull. Så jag ringde till skatteverket. Där fick jag prata med den suraste skånska ragatan på denna planet. Hon var allmänt dryg och otrevlig sen frågar hon vart jag håller hus. Jag svarar att adressen hon angav tidigare stämmer. Då häver hon ur sig "Alltså jag är inte tankeläsare, hur ska jag kunna veta vart du bor". Då fattar jag att det är Uppsala jag skulle svarat. Men kunde hon inte frågat från början vilken stad jag kommer från. Borde sagt att hon kanske kunde prata mindre grötigt så man fattar vad hon säger.
Aja nu får vi hoppas att dem på SAS vet vad dem pratar om.

På eftermiddagen gick vi upp till Gränby för att träffa Johanna. Vi köpte en present till Helena som fyllt år och har fest imorgon. 
På kvällen kom Catarina förbi och vi tittade på Bad Teacher. Jag skrattade inte sönder mig själv men den var lite små kul :)

/Kram




torsdag 14 juli 2011

Grattis Victoria!

Idag fyller kronprinsessan år. Gillar henne och tycker nog hon kan ta över nu efter kungen. Han är liksom inte så het efter alla skandaler. Vet inte om du är så uppdaterad på dem svenska nyheterna men han är nästan den nya Tiger Woods. Nästan. 
Jo du vet ju hur mycket jag och lillfisen sovit idag eftersom vi skypa idag. Och också att vi varit ute hos mamma. 
Först blev det lunch när vi kom, sen tvättades bilen både invändigt och utvändigt. Den var så skitig. Eftersom vi parkerar under träd så blir den full med fågelbajs och förra helgen så välte vi ut en kruka med jord i den plus att det var ett mindre grustag i den. Så du kan tänka dig hur icke fräsch den var.

Sen blev det promenad, fika och lite gunga innan vi badade hårbollen :)

Åkte hem efter att vi avslutat på skypen. Så här ser en gåvagn ut. Milo är så duktig och går med den. Om jag ska gissa tror jag nog att han går vid 10 månader. Han har ju två månader på sig nu ;)

Resan är bokad nu men ska bara få alla klartecken från morfar i morgon. Shit... känner mig lite galen som gör detta men egentligen är det inte så märkvärdigt. Måste passa på också eftersom man inte vet hur framtiden ser ut heller. 

Kram på dig gumman <3

onsdag 13 juli 2011

Nu släpps Milo lös

Milo väckte mig kl 8 idag med en hand i ansiktet. Efter frukost och lite data tittande blev han trött och ville ha sin förmiddagslur. Försökte lägga honom i sin säng, eftersom han inte ska sova i vår när vi inte är där, men han var så ledsen så jag la honom hos mig i vår säng. Hade tänkt duscha och fixat lite medan han sov men jag la mig också eftersom han bara brukar sova en timme max. Tjena...halv tolv vaknade jag och Milo låg bredvid och snarkade. Då blev det lite bråttom för vi skulle iväg och träffa Linda kl 13 och vi var inte klara på långa vägar.

Men vi hann med bra och började med en glass vid ån. Sen gick vi och tittade lite i affärer. Köpte lite på rean.
75 kr för denna enkla t-shirten 

Örhängena var inte på rea men kostade bara 40 kr så jag slog till :) dem kommer passa bra till min svarta långklänning, bland annat. 

Vi gick hem och landade lite innan vi åkte iväg och plockade upp Eric vid bussen. Sen blev det en tur till IKEA för inköp av säkerhets saker. Även middag blev det där, köttbullar för 16 kr :)
Vi köpte också en hjälm till Milo. Så nu är både lägenheten och smilo säkrat. 


/Kram