lördag 31 december 2011

Nyårsafton

Raketer började höras redan kl 16 när jag åkte hem med bussen. Byte om lite snabbt och sen började jag och Eric med maten. Farmor har varit här och ätit med oss och hon kom vid halv fem. Vi började med att skåla med cider. Men självklart hade jag köpt cider i en champagneflaska och så drack vi ur champagneglas :) så man får lite känsla. Sen blev det förrätt och då hade jag gjort en avocadosoppa med räkor och löjrom, mycket god. Till huvudrätt blev det potatisgratäng med en köttbit och till efterrätt hade jag ju gjort mango/marängparfait. 
Vi satt och slappade lite i soffan innan farmor skulle åka hem kl 20.
 Fina farmor.

Nu har jag diskat upp och tänkte duka fram lite ost och kex till någon film :) Vi får se hur vi gör med fyrverkerierna. Antingen spanar vi från ett fönster, något som skulle vara skönt, eller så går vi till Vaksalatorg för Eric vill fota.

<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3
GOTT NYTT ÅR :)
Kram!!

fredag 30 december 2011

Wii zumba

Idag har jag städat och även ordnat med alla sladdar bakom både tvn i vardagsrummet och i sovrummet. Nu ser det bättre ut på tv möbeln i vardagsrummet, men jag har fortfarande ingen bra lösning på Erics flasksamling. Funderar på en slags hylla men tror Milo kommer vara på dem. Egentligen är det bästa att ställa bort dem men det är ju synd på en så stor samling. 
På eftermiddagen kom Catarina hit och passade smilo medan jag och Eric åkte och handlade inför kommande vecka och nyår :)
Imorgon blir det först jobb 7-16 och sen 3-rätters. Kvällen blir lugn med massa gott och jag ska försöka vara vaken till tolvslaget. Jobbar även söndag hela dagen så kommer nog vara trött. Men annars lägger jag mig en stund på kvällen med Milo när han ska sova. 

Nu ikväll gjorde jag efterätten till imorgon som är en tropisk marängparfai och så blev det lite Wii och Wii Zumba. Känner mig inte helt ok efter förkylningen men ville testa den och det var riktigt jobbigt. Hoppas bara jag inte vaknar mer förkyld i morgon.

Hoppas du får ett Gott Nytt År :)


/Kram

torsdag 29 december 2011

Han har det i blodet :)

Igår gjorde vi inget som var värt att skriva om och därför blev det inget inlägg heller. 
Idag var det tänkt att jag och Milo skulle åka ut till Balingsta och sen storhandla. Men eftersom bilen inte fungerar som en bil ska så kom jag inte långt innan jag fick vända hem.
Så vi gjorde inget idag heller och ingen handling blev det. 

Men en liten film på smilo som dansar. Som vanligt börjar jag alltid filma när han är på slutet av sina underhållningar :)

tisdag 27 december 2011

Jag blir som en kille när jag är förkyld.....

...gnällig och tror att jag ska dö.

När jag gick upp kl 7 så kände jag mig väldigt hängig. Hade fått ont i halsen också :( Jag och smilo la oss igen kl 8 och sov i två timmar. 
När Ylva kom vid 12 tiden gick vi till ukk och åt lunch. Tanken var att hon skulle gå en promenad med Milo men hon var också krasslig idag så jag och lillis gick hem och sov i två timmar istället. 
När jag vaknade upp så mådde jag illa och kände att nu får det vara nog, Men efter middagen mådde jag bättre och det har hållit i sig under kvällen. Men ska lägga mig i tid ändå, tror att det bästa mot förkylning är sova. Något jag är bra på ;)

Milo tog sig ett bad ikväll efter att ha ätit själv.


/Kram

måndag 26 december 2011

Både vårjackan och vinteroverallen hänger framme

Vi har så konstigt vinterväder här. Idag har vi haft +8 ute. Helt knäppt. 
Inatt var det storm och shit vad det blåste. Vaknade en gång av en hostattack och trodde hela huset skulle låsa till en annan del av stan. Annars sov jag bra och nässpray is the shit ;)

Idag gav vi oss ut på mellandags rean på Gränby. Jag borde kanske inte gjort det för har svårt för folk som trängs i mängder. Inte blev det bättre att man har en smilo och är dunder förkyld. Men hittade alla fall lite.
Jag köpte 2 jeans, till ord. pris men de var billiga och en tröja för 50 kr på H&M. Tillsammans köpte vi Monopol Uppsala och Eric köpte lite kläder på rea.

Det blev lite lunch där innan vi åkte hem och däckade i två timmar. 
Resten av dagen/kvällen blir stilla och säkert en film. 

Tänkte visa lite bilder från julafton. Här är granen med alla julklappar. Tror jag fick mest och störst klappar, eller kanske det var Milo men jag kom nog tvåa. Vet inte om jag varit så snäll i år ;) 

Milo fick ett jätte stort paket....

...och i det gömde sig en Volvo C30. Tänk om man fick en sån julklapp ändå ;p

Juldagen var vi ju i Balingsta som du vet. Var mysigt att skypa och vi får göra det snart igen :) 
Så var julen över för denna gång men det är snart dags igen. Tiden går så fort ska jag blir nästan stressad. 

En tråkig avslutning på julen blev det för vissa.
Vi såg polisavspärrningar när vi skulle till Gränby och sen kunde vi läsa detta på unt.se
http://www.unt.se/uppsala/ingen-gripen-efter-misstankt-mord-1608887.aspx
Det är bara ett hus mellan vårt och detta. Jag brukar gå av bussen utanför där på kvällarna när jag jobbat och gå mellan husen. Nu var det säkert en fest som spårat ur men ändå. Lite läskigt att det hänt så nära.
Nu är kl 16 och det står fortfarande fullt med polisbilar och tekniker där. En polishelikopter har cirkulerat över oss sedan tidig eftermiddag. 


/Kram

fredag 23 december 2011

Uppesittar kväll

Milo vaknade kl 9 idag men jag tror att han gärna hade tagit vällingen och somnat om igen. När vi gjort oss i ordning gick vi till Willy´s för att handla lite så vi klarar oss över julen. Vi ska ju bort de flesta dagar men man behöver lite pålägg och annats smått. 
Vädret idag var värdelöst så vi sov igen mellan 11-13. När vi vaknade igen blev det lunch och sen gick vi till farmor och fikade. Vilket fint julkort du skickade till henne. Tack för vårat också :) jätte fint. Har du fått det vi skickade??
Milo fick sitta på den vita stolen när vi fikade. Så stor har han blivit :)


Till middag gjorde vi potatisgratäng med gott kött till. Sen blev det Bingo lottos uppesittar kväll.
 Det går inte så bra just nu med lotten men vi har ju gottat oss lite, så vi har det bra ändå ;)


/Kram

torsdag 22 december 2011

Julgranar att klä på :)

Som du vet så fick vi ju en dagisplats till Milo igår. Detta gjorde att jag började tänka på det, som om jag inte har tillräckligt att tänka på. Så när vi la oss igår kväll kl 23 kunde jag inte somna. Efter en timme gick jag upp och började fixa med en massa. Men när jag la mig vid halv två igen lyckades jag somna.

Vi sov till halv tio idag och när vi var klara så åkte vi och handlade två julklappar. En till dig bland annat :)
Efter det åkte vi ut till Balingsta för att klä granarna. De blev riktigt fina men det var inte samma sak utan dig <3
Så här blev den lilla där uppe.

Det blev ingen bra bild på den nere men jag körde guld och rött på den granen.

Milo ville inte hjälpa till men en kula hade han sönder alla fall ;) "Var rädd om den här" Hihihi

Lagom till Eric kom hem var vi också hemma. Milo hade myskläder på sig idag och både jag och Eric bytte om när vi kom hem. Ganska snart upptäckte jag att vi då hade liknande kläder alla tre :)


/Kram

onsdag 21 december 2011

Nu händer det grejer

Idag tog jag och Milo sovmorgon till kl 9. Sen förberedde vi tvätten för hade tvättstuga 10-15 och som vanligt kom Ylva och Bengt. Idag fick jag även lite städhjälp. Ylva dammsög halva lägenheten så jag kunde pyssla med annat och ringa viktiga samtal medan jag kastade runt tvätten. 
Sen blev det lunch som vanligt.
Och självklart en promenad för Ylva och smilo efteråt. Då passade jag på att städa klart resten av lägenheten så nu är den julfin :)

När dem åkte vid 16 tiden skulle jag kolla på datorn men då var det fel på Internet så det blev lite Wii istället och Milo satt i soffan och tittade så snällt. 

Nu ikväll blir det någon film. 


/Kram

tisdag 20 december 2011

Invigning

Idag fick Milo gå upp kl 7 igen, han var mer okej med det idag men ändå lite trött som du ser :)

Vi har tur att kommunen lägger nästa hela sin snöröjnings kassa på våra gator. Det är jämt plogbilar utanför här. Milo tycker det är väldigt spännande och står och spanar. Idag kom det en lite men igår kom det en bamse stor.

När vi sovit på förmiddagen mötte vi upp Catarina för lite shopping på stan. Det blev en present till Johanna som fyllt år och två baströjor på den outlet jag var på igår. 
Vi köpte med oss mat hem och åt lite lunch innan vi gick ut och invigde smilos pulka. Han tyckte det var jätte roligt att åka båda plant och i backe :)

Har två klipp på hur han susar ner för backen.


Sen kollade vi in en snögubbe på gården innan vi gick in. 


När vi kom in la vi oss och sov ett par timmar igen för det tar på krafterna att vara ute.
Till middagen kom Malin hit och vi åt tacos. Sen blev det Wii och tv.


/Kram

måndag 19 december 2011

Jul med (mys) Ernst

Tittar på Jul med Ernst medan jag bloggar :) Han är lite för mycket men det blir snyggt det han gör.
Idag satte vi vår plan i verket. Milo fick gå upp kl 7 och det tyckte han var jobbigt såg man. Sen la vi oss igen halv nio och då trodde han att det gick att sova bort hela dagen. Men kl 11 blev han väckt igen. Får se om detta håller.

Idag var jag ner på stan och köpte lite julklappar och tittade runt. Men Milo tycker inte det är så kul med shopping längre så ganska snabbt gick vi hem igen. 
En lite hög med klappar :)

Annars har Milo mest gått runt i cirklar ;p och jag har småfixat hemma.


/Kram 

söndag 18 december 2011

Va fan!!

Jag har sjukt kort stubin just nu.. om jag ens har någon. Är as stressad, har pms och är allmänt nere. Det är skit jobbigt och jag hoppas det går över snart. 
Idag sov vi till 10 tiden igen men från imorgon är vår plan att jag ska väcka våran lilla gris kl 7 i hopp om att han ska komma in i sina gamla rutiner. 
När vi gjort oss klara gick vi ner på stan med Sara där det först blev lunch och sen gick vi till Clas Ohlson. Tanken var att vi skulle gå en sväng på stan men eftersom jag inte är på topp så gick vi hem efter det. Det hände också en sak där som fick mig att inte vilja fortsätta vår lilla shoppingtur. Milo fick leka med en traktor på golvet och då kommer det en gubbe runt hörnet och går rakt in i min prins så han ramlar bakåt och slår huvudet i golvet. Ja, jag kanske inte skulle låtit smilo leka på golvet och det var väl mitt fel. Men..jag blev så arg på gubbarslet (inombords) och tycker man får se sig om. Han hade gått in i vad som helst som är under hans ögonhöjd med den farten.

När vi kom hem hade Milo somnat i vagnen så jag bar upp honom och så sov vi ett par timmar i vår säng. Men trotts det så kände jag mig nere när jag vaknade. Lite sådär att jag bara ville sätta mig ner är gråta ett tag. Typ som när man ska betala räkningar. Man gör det och sen är det klart. 


/Kram

lördag 17 december 2011

Det snöar...men inget ligger kvar

I natt...eller tidigt i morse gjorde jag det man inte ska göra. Jag började tänka. Och sen gjorde jag det ett bra tag. Till slut gav jag upp om att somna om så jag gick upp medan mina killar sov vidare. 
Efter frukosten åkte vi och handlade. Det var faktiskt skönt att handla en lördags förmiddag. Inte så mycket folk som är ute, a.k.a är i vägen ;p
När vi kom hem blev det bl.a. film, sovstund för alla tre och så gjorde vi julgodis. 

Jag bäddade rent idag och Milo gillar att "hoppa" i täcket och kuddarna medan :)


/Kram

fredag 16 december 2011

Vad ska man säga..?..

Idag hade jag och smilo en sov och mat dag fram tills efter lunchen. Då blev det lite städning. 
Efter det kom Lina, du vet Eriks flickvän, hit på en fika. Vi behövde prata hon och jag, inget knas mellan oss. 
Till middag kom Catarina hit och nu ikväll har vi spelat lite Wii och tittat på Svenska hjältar galan.
  Det är det som hänt idag :)

Just ja, pratade med kommunen idag. Nu har Uppsala kommun lyckats igen....not! Frågade om det fanns dagisplats i mars eftersom en från mammagruppen fick det i veckan. Nej blev svaret. Kommunen bygger ut så det räcker till de barn som är födda mellan januari och oktober. Alltså inte till de två sista månaderna. Sen säger hon att vi kommer få plats om någon tackar nej. Troligt. Men vi har ju en plan B som jag också frågade om, vilket var tur för jag fick tydligen fel info i måndags. 
Folk säger att det inte är lätt att skaffa barn...de har rätt. Men själva barnet är en barnlek. Däremot blir man gråhårig av försäkringskassan och kommunen.


/Kram

onsdag 14 december 2011

Avslutning

Idag var det julavslutning på öppna förskolan. 
Vi tog det lugnt under dagen och smilo lekte båt med uggla :)

Kl 14 sen så var det dags för sångstund och fika. 
Så här såg min lille tomtenisse ut :)

 Det var så mycket folk som kom så de hade dukat i tre rum. Vi satte oss i lekrummet och Milo tyckte det var helt rätt val. 
Nu var det någon som vandaliserat soffan lite men en sådan skulle jag vilja köpa och ha i Milos rum. Inte de färgerna dock.

Nu ska jag försöka natta min lilla gris för klockan är 21.45
Vi hörs på skype imorgon :) klockan 18.30


/Kram

tisdag 13 december 2011

Lucia

Natten har varit ...inte så kul. Den var inte hemsk men Milo sov dåligt och Gördis for runt som om hon hade adhd. Men vi sov ikapp lite på morgonen.
 Sen kom Ylva för idag var det tvätt. Som vanligt gick vi till ukk för lunch och vi trodde vi skulle missa lucia för det stod att hon skulle komma dit kl 11. Vi var där vid halv ett men de måste kört en omgång till för kl 13 kom hon med sina tärnor :) Så mysigt med lite julstämning.

Milo tittade lite och sen klappade han händerna. Lite för tidigt men ändå ;)

Efter lunchen gick Ylva en lång promenad och jag hade lite tid att pyssla med saker hemma. 
Gjorde korvstroganoff till mina killar men själv åkte jag till Sara på middag, hon bjöd på thai. Det var jätte gott, vi tog friterad kyckling men den var inte så flottig som det kan vara.

Visade smilo en av våra favoriter och som du kan se är han klistrad. Även andra gången jag visade den satt han som förstenad :)


/Kram

söndag 11 december 2011

Rekord i dålig uppdatering

I torsdag så tog jag och Milo det lugnt och så blev det ett besök på öppna förskolan. 
<><><><><><>
I fredags så gjorde jag och Milo lite ärenden på förmiddagen och sen tog vi en lång sovstund på eftermiddagen. 
Det blev ju även lite skype med dig på kvällen vilket var jätte mysigt. Ska kolla upp det vi pratade om och så ska vi ju prata på torsdag igen :)
<><><><><><>
I går jobbade jag 7-16. Fick ett väldigt bra schema, satt hos en dam hela passet.
När jag kom hem så åkte vi till Knivsta. Där blev det middag och sen gick jag och Eric på glöggfest. Milo fick vara kvar med farmor och farfar. Det blev inte jätte sent men vi sov kvar för det blir så bökigt att ta sig hem när smilo somnat.
<><><><><><>
Idag, söndag, åkte vi och köpte en julklapp på vägen hem. När vi kom hem sa vi hej till Bördi, plockade på oss saker som skulle till tippen och sen åkte vi igen. Efter vi varit på tippen åkte vi till IKEA där vi köpte lite prylar och åt lunch. Sen åkte vi vidare till Lager 157 där Eric shoppade ordentligt ;) 
När vi kom hem gjorde vi i ordning lite advents fika för Jakob och Helena, två kompisar till Eric kom förbi. Sen gick vi tillsammans och tittade på fyrverkerierna som blev inställt den 1:a advent. 

Milo fick ha sina hörselskydd på sig

Det var fint och säker påkostat. Kanske det var smilos dagisplats som gick upp i rök där ;p

Vi köpte med oss lite mat hem efter och så hade vi Wii-kväll.


/Kram

onsdag 7 december 2011

Tandläkaren x2

Urk, idag hade jag ställt klockan på 7.30 för skulle till tandläkaren. Catarina var snäll och kom hit så jag skulle slippa släpa med Milo. 
När jag kom hem så plockade jag lite och sen ringde jag folksam för smilo slog i en tand igår kväll så det blödde lite. Det ska ju anmälas till försäkringsbolaget så man får ersättning om det blir något i framtiden. Men när jag ringde sa hon i andra änden att jag måste uppsöka läkare innan jag får anmäla det. Det behövde vi inte göra när han slog i munnen förra gången. (Båda gångerna pratade vi med tandhygienist) Men jag ringde tandläkaren och vi fick en tid idag. Så vid 14 tiden var det bara att bege sig ut i regnet igen. Milo tyckte inte om personerna i vita kläder men det gick bra och allt såg fint ut. Sen fick han ett klistermärke som han låg och tittade på i vagnen hela vägen hem :)
Hemma igen sov vi till kl 16.30 för då var vi båda trött och frusna. Alla fall var jag kall, Milo har ju värsta åkpåsen så han klarar sig :)

Min lilla trumpojke :)


/Kram

tisdag 6 december 2011

Taafssa inte, inget kladd :)

Jag och smilo sov till kl 10.15 idag. Sen var det tvätt 11-15 så Ylva och Bengt kom hit. Bengt fick också ett stort uppdrag av mig. Jag är ju lite av ett kontroll freak men han var tvungen att hämta upp alla kläder sen för jag hade en tid hos ögonläkaren. 
Mitt högra öga rinner jätte mycket och Ylva sa att jag skulle kontakta deras ögon specialist. Jag var rädd att det skulle bli mycket pet och kladdande på mitt öga och det blev det också :( Först fick jag göra en syn undersökning och då visade det sig att jag är lite, lite översynt. Men det gör inget. Men sen skulle han sätta en mojjeng mot mitt öga för att mäta trycket, uuuäääää, det var äckligt. När han sen skulle ner med typ som en ståltråd i min tårkanal fick jag alla fall blunda. Då upptäckte han att jag har en förträngning så jag ska ta ögondroppar i 3 veckor nu och hoppas att det blir bättre. 
Fick bedövning i ögonen så kände mig väldigt trött sen när jag kom hem och sov en timme för Ylva och Bengt var snälla och stannade lite längre. 

Milo hjälpte mig med maten idag :)

Ikväll hoppas jag att vår lilla gris somnar och sover för natten. Och att han också sover i sin säng för nu har han sovit hos oss några dagar så känns som vi är tillbaka på ruta ett. 


/Kram

söndag 4 december 2011

2:a Advent

Idag är det 2:a advent och fortfarande ingen snö :( Eric har lästa att det ska bli kallare nästa vecka och jag hoppas det så snön kan komma. Jag ber inte om mycket, ett par minus grader och lite lagom med snö ;)
Vi tog sovmorgon till halv tio idag. Sen var det bara att städa och fixa inför advents fikat. 
Milo hjälpte också till :)

Det var jätte trevligt med fika och när dem gått hem gick vi en promenad. Vi hamnade hos Stefan och Kattis där vi tittade på bilderna från USA. 
på kvällen blev det lite Wii men jag har blivit sämre på golfen så det var inte så kul... 
...Och Milo ville hellre titta på tv :p


/Kram

lördag 3 december 2011

Julbord

Idag har det varit full rulle från morgon till sen kväll. Milo har börjat med att han lägger sig kl 19-20 som vanligt men sen vaknar han någon timme senare och är uppe till 23-00 tiden. Det är ganska jobbigt men han är ändå snäll och sover till 10-11 på morgonen efter. Men idag fick vi väcka honom så han skulle hinna sova innan kalaset. Något som han inte gillade. På videon har vi försökt ett tag redan :)

På förmiddagen kom Stefan och Kattis förbi för jag skulle göra naglar på henne och Stefan fick passa smilo. 
Efter det blev det lite lunch och sen gick jag och Milo på kalas. Det var 17 barn men det gick ganska bra ändå. Milo är så försiktig och tittar på alla barn som springer hysteriskt runt. Idag fick han äta lite tårta och smaka på saft för första gången. Det var fantastiskt gott :)

När vi kom hem igen var det bara att svida om till andra kläder för idag var det julbord. Mamma och pappa kom och passade Milo. Det var jätte skönt för han var trött efter kalaset, vi fick lite bil problem och sen var det ganska rörigt och oplanerat när vi kom fram till lokalen. Kände mig mest irriterad och missnöjd i början men sen släppte det och jag hade riktigt kul. Och ju mer jag tänker på det, ju mer känner jag mig nöjd. Det var svårt att få fina stämnings bilder så en liten film kommer istället :)
 Nu blir det Wii tills lillfisen (som är uppe och kl är 22.36) vill sova.


/Kram

fredag 2 december 2011

Har inte glömt dig

I onsdags så bara fixade jag lite här hemma. Sen kom mamma och passade smilo tills Eric kom hem för jag jobbade 14-23. Det låter som ett monster pass men det gick jätte bra. 

I går gick jag och Catarina till Lager157 som är en klädaffär med märkes kläder till lägre priser. Det ligger vid Willy´s på kungsgatan. På vägen hem köpte vi med lite lunch och lussekatter. 
På kvällen blev det veckohandling och Wii :) Jag spelade bowling och golf. Golfen var riktigt kul och jag blev snabbt duktig.

Idag har jag och smilo varit på stan och köpt en present till Liam som har kalas imorgon. Sen blev det en sväng till Stadium som har att man får 300 kronor för att köpa vinterjacka för om man lämnar in sin gamla. Jag ska lämna in min som blivit för liten och plocka ut en ny för 699 kronor. Det är en Everest som kostat 1299:- men var nedsatt till 999:-, men jag får ju ytterligare 300 kronor rabatt :) som hittat. Den gamla jackan skickar de till behövande så man gör en bra insatts också. Provade en svart och en mellan mörkblå. Jag ska ta den blåa men vad tror du?? 

Puss & Kram

tisdag 29 november 2011

De tar fort slut alla dagarna, så var rädd om dem

Måste börja med att berätta att Eric klickade hem ett Wii igår så det kommer imorgon om allt går som det ska :)  Nu hinner jag träna innan du kommer hem för då så ska du få stryk ;p

Idag har jag och lillis inte gjort ett skit. Vi har typ sovit bort hela dagen. Men vid 15 tiden kom Kattis och hjälpte mig med håret så nu är man snygg inför julbordet på lördag.
Sen vid 17 tiden mötte jag, Eric och smilo upp Emma, Erik och Leo vid pizzerian och köpte pizza. Vi gick hem till dem sen och käkade.
Grabbarna delade med sig till varandra av deras mat. 

Milo ser så vuxen ut ibland. Eller vuxen, men som kanske 3-4 år alla fall.

När vi kom hem vid 21 tiden somnade Milo direkt i sin säng.


/Kram

måndag 28 november 2011

Har aldrig haft sådan panik

Dagen började med tvätt, 7-11. Men nästa gång jag ska boka tvättstugan blir det nog kvällspass om inte Bengt och Ylva kan komma och passa smilo. Det blir lite stressigt och rörigt när man ska skynda upp på morgonen och sen ta med Milo.
Efter tvätten gjorde vi oss i ordning och tog bussen till Gränby för att träffa Johanna och Linus. Idag var det kallt ute, termometern visade +3 men jag tror det var kallare. Så det fick blir vinterjacka och åkpåse för lillpöjken :)

Vi började med lunch på ett ställe jag inte ätit på. Men nu har jag fått en ny favorit så där lär jag äta igen. Grabbarna var jätte snälla och Linus var så kul....han matade Milo med skeden vid ett tillfälle :)
 Tyvärr hände en jätte jobbig sak. Milo fick äta på ett knäckebröd, något som inte brukar vara ett problem. Men helt plötsligt sätter han i halsen och jag dunkar till honom två gånger i ryggen. Men jag ser att det är allvarligare och sliter upp honom ur stolen. När jag vänder över honom i läget man ska hålla för att dunka ut den ser jag hur han blir lila i hela ansiktet. Då känner jag paniken och ska precis börja dunka och säga åt Johanna att ringa 112. Men innan så hinner han få upp biten som var nästan så stor som en 1 krona. Trodde aldrig jag skulle behöva göra detta. Folk säger att det går fort men nu fattar jag hur fort det verkligen går. Allt detta tog max 30 sekunder och hade han inte fått upp biten hade han svimmat ganska snabbt. Direkt efter var jag skakig och höll på att börja gråta. Utåt var jag lugn hela tiden men allt som jag gick igenom inombords kom efter. 
Det fick ett lyckligt slut och efter lunchen blev det en liten tur på Gränby som blivit sjukt stort nu.
När vi kom hem igen blev det städning. Milo älskar när jag dammsuger och "hjälper" gärna till genom att gå efter hela tiden och pilla på sladden :)
Nu ikväll när smilo lagt sig tog jag och Eric lite glögg och pepparkaka. Jag älskar december, även om det fortfarande är november, och allt mys innan jul.


/Kram

söndag 27 november 2011

Jag ser det snöa, jag ser det snöa :)

Idag är det 1:a advent :) och det första ljuset är tänt. Det var så mysigt att äta frukost i morse och få tända det första ljuset. Milo sov till kl 8 så lite sovmorgon fick man också. Britta kom förbi på förmiddagen. Hon ska nämligen måla en tavla som vi ska ha ovanför tv:n och behövde gå igenom vad vi har för smak och kolla in vår inredning. Det är så spännande och jag längtar tills den är klar.

Kl 14 var vi hos Tony med alla för adventsfika. Jätte gott och Milo varvade sin sena lunch med en kaka :)

Sen var det bilar som gällde.

Viktor visade Milo hur man öppnade långtradaren.

Sen blev det Wii bowling för hela slanten. Eric tyckte det var hur kul som helst så jag är inte förvånad om vi har ett sådant snart ;)

Nu på kvällen har regnet övergått till snö. Det blir säkert bara slask men ett hopp om en vit jul tänds :)


/Kram

lördag 26 november 2011

Hela Uppsala var där

Idag på förmiddagen drog jag och Catarina till boländerna för att uträtta lite ärenden. Där mötte vi upp Sara som hängde med en stund. Lilleman fick följa med också för Eric åkte ut till Balingsta för att fixa med bilen.
Vi började med JULA och Biltema. På JULA skulle jag fråga efter något beslag så vi kan skruva fast hyllan i Milos rum i väggen. Det är min vita jag hade hemma. Men han jag frågade måste varit från en annan planet för hur jag än förklarade så fattade han inget. 
Sen blev det Rusta innan vi åt lunch på IKEA. 


Det var så sjukt mycket folk på alla ställen och när rundan på IKEA var klar så var vi alla tre helt slut. 
När vi kom hem så pyntade jag det sista med den sista städningen får vänta till imorgon.
Ikväll var vi bjudna hem till Catarina på middag. Jätte gott och jätte mysigt. Tyvärr var Milo lite uppspelt efter dagen så han hade svårt att somna och vid 21.30 fick vi gå hem. 

Eric kastade en handduk över Milos huvud och sen gick han runt med den ett bra tag :) Min sötnöt.


/Kram

fredag 25 november 2011

Leo 1 år

Idag fyller Leo 1 år och vi var på kalas. När vi kom bjöds det på lunch och sedan blev det hemmagjort fika. Allt var jätte gott.
Leo fick av oss en sak som man ska slå ner bollar i hål med en klubba och så rullar dem fram i en ränna..typ som keno. 


Milo gillade bandybollarna som Leo fick. Han fick även en klubba så det var inte bara bollar ;) blir lite svårt att använda dem annars. 

När vi kom hem började vi ordna med julpyntet. Först putsade vi alla fönster, dammsög sovrummen, hallen och badrummet. Alla fönster fick julpynt och imorgon tar jag resten av städ och pynt. Nu hoppas jag bara att det kommer snö så man får riktig julkänsla. 
Blir lite kluven hur jag ska göra med smilos avslutningskläder eftersom jag har fått en röst på tomte och en på pepparkaka. Men det blir nog tomte för lite lat som jag är orkar jag nog inte ner på stan för att byta ;p

/Kram

torsdag 24 november 2011

Solen är framme...men det ser mörkt ut.

Det ser faktiskt väldigt mörkt ut för lillfisen att börja på dagis i januari. Ringde vår kontaktperson på kommunen idag och hon sa att ingen av de alternativ vi valt kommer han få. Och när jag påpekade att enligt skollagen ska man bli erbjuden en plats sa hon att det inte är säkert att det finns platser och vi får anmäla kommunen i så fall. Jo tjena att det går. Om jag nu skulle ha energi att att göra en anmälan skulle det inte hända något ändå. Någon halvtrött politiker skulle ta emot den, skratta lite och sedan slänga den i soporna. Jag har inte gett upp hoppet men vi får se hur det går.

På förmiddagen gick jag och Milo ner på stan för att köpa en present till Leo. Han fyller nämligen 1 år i morgon :) så då blir det kalas.
Jag passade på att köpa en tomtedräkt till smilo som han ska ha på avslutningen med öppna förskolan. Eric tyckte jag skulle köpt en pepparkakas dräkt, vad tycker du??

När vi kom hem blev det lunch och sen gick vi till öppna förskolan. Milo var lite trött redan när vi gick dit så han slockna direkt när vi kom hem. 
På kvällen blev det lite träning och Milo ville också testa ringen ;)


/Kram

onsdag 23 november 2011

Ett besök hos bildoktorn

Bilen har inte varit så kry den senaste tiden så på förmiddagen åkte jag och smilo ut till Balingsta så pappa kunde titta på den. Den blev lite bättre men en sak gick inte att fixa så jag hoppas att bilen lagar sig själv ;)
På vägen ut blev jag nästan utmejad av en fet lastbil. Vi skulle köra rakt fram i en rondell båda två och jag väljer höger körfält, något som är ganska smart. Lastbilchaffisen väljer det vänstra och fläskar på genom rondellen. Problemet blir att efter rondellen går vänster körfält in i höger typ dirket. Han gasar på, något jag också gör, och blinkar in sig. Jag blir sur men tänker att jag saktar ner så han kommer in. Tror ju att det är en enkel lastbil...men NEJ...efter den första delen kommer det en lång dragkrok med ett fett släp. Så jag får vackert lägga mig på "väggrenen", det är ju egentligen inge utan heldraget. Blir så less. Glömde han att han satt i en lastbil och inte i en rallybil . Jaja han fick smaka på min tuta ;p
Jag passade på att sy lite lakan som jag började med förra året dagen innan Milo tittade ut.
Milo ville sitta i knät och han satt stilla och var så duktig.

Vid 16 tiden åkte vi till Willy´s för att veckohandla. Igår fick jag för mig att jag skulle göra det själv. Eric tyckte inte jag skulle men det gick bra, vi har ju självscaning och det blev ingen kontroll. När vi kom hem hjälpte Eric oss upp.
Milo blev sugen på all välling vi köpte idag :p

Såg denna video på en annan blogg. Tycker bebisen är så söt :)




/Kram

tisdag 22 november 2011

Vår duktiga pojke

Så här såg vår dag ut idag:
kl 7 gick vi upp och åt frukost.
Kl 8-10 sov jag och Milo.
Kl 10-11.30 gjorde vi oss i ordning och sedan gick vi och tog bussen till spädbarnslabbet.
Kl 13.30 kom vi hem igen och åt lunch.
Kl 14-16 sov vi igen
Kl 16-17 städade vi lite
Kl 17 (till nu) 20.30 Har vi ätit middag och gjort det vanliga kvälls rutinerna. 
Nu ska Eric lägga smilo och jag ska träna lite innan det är tv tittande :)

Milo var så duktig idag. Testet var att han skulle titta på en "film" i 4 minuter. Han tittade hela 86% av tiden vilket är väldigt bra. Sen så reagerade han "som man ska" vilket ingen av de 30 barn innan honom gjort :D Tror du jag var stolt eller över min fina pojke. 


/Kram