tisdag 29 november 2011

De tar fort slut alla dagarna, så var rädd om dem

Måste börja med att berätta att Eric klickade hem ett Wii igår så det kommer imorgon om allt går som det ska :)  Nu hinner jag träna innan du kommer hem för då så ska du få stryk ;p

Idag har jag och lillis inte gjort ett skit. Vi har typ sovit bort hela dagen. Men vid 15 tiden kom Kattis och hjälpte mig med håret så nu är man snygg inför julbordet på lördag.
Sen vid 17 tiden mötte jag, Eric och smilo upp Emma, Erik och Leo vid pizzerian och köpte pizza. Vi gick hem till dem sen och käkade.
Grabbarna delade med sig till varandra av deras mat. 

Milo ser så vuxen ut ibland. Eller vuxen, men som kanske 3-4 år alla fall.

När vi kom hem vid 21 tiden somnade Milo direkt i sin säng.


/Kram

måndag 28 november 2011

Har aldrig haft sådan panik

Dagen började med tvätt, 7-11. Men nästa gång jag ska boka tvättstugan blir det nog kvällspass om inte Bengt och Ylva kan komma och passa smilo. Det blir lite stressigt och rörigt när man ska skynda upp på morgonen och sen ta med Milo.
Efter tvätten gjorde vi oss i ordning och tog bussen till Gränby för att träffa Johanna och Linus. Idag var det kallt ute, termometern visade +3 men jag tror det var kallare. Så det fick blir vinterjacka och åkpåse för lillpöjken :)

Vi började med lunch på ett ställe jag inte ätit på. Men nu har jag fått en ny favorit så där lär jag äta igen. Grabbarna var jätte snälla och Linus var så kul....han matade Milo med skeden vid ett tillfälle :)
 Tyvärr hände en jätte jobbig sak. Milo fick äta på ett knäckebröd, något som inte brukar vara ett problem. Men helt plötsligt sätter han i halsen och jag dunkar till honom två gånger i ryggen. Men jag ser att det är allvarligare och sliter upp honom ur stolen. När jag vänder över honom i läget man ska hålla för att dunka ut den ser jag hur han blir lila i hela ansiktet. Då känner jag paniken och ska precis börja dunka och säga åt Johanna att ringa 112. Men innan så hinner han få upp biten som var nästan så stor som en 1 krona. Trodde aldrig jag skulle behöva göra detta. Folk säger att det går fort men nu fattar jag hur fort det verkligen går. Allt detta tog max 30 sekunder och hade han inte fått upp biten hade han svimmat ganska snabbt. Direkt efter var jag skakig och höll på att börja gråta. Utåt var jag lugn hela tiden men allt som jag gick igenom inombords kom efter. 
Det fick ett lyckligt slut och efter lunchen blev det en liten tur på Gränby som blivit sjukt stort nu.
När vi kom hem igen blev det städning. Milo älskar när jag dammsuger och "hjälper" gärna till genom att gå efter hela tiden och pilla på sladden :)
Nu ikväll när smilo lagt sig tog jag och Eric lite glögg och pepparkaka. Jag älskar december, även om det fortfarande är november, och allt mys innan jul.


/Kram

söndag 27 november 2011

Jag ser det snöa, jag ser det snöa :)

Idag är det 1:a advent :) och det första ljuset är tänt. Det var så mysigt att äta frukost i morse och få tända det första ljuset. Milo sov till kl 8 så lite sovmorgon fick man också. Britta kom förbi på förmiddagen. Hon ska nämligen måla en tavla som vi ska ha ovanför tv:n och behövde gå igenom vad vi har för smak och kolla in vår inredning. Det är så spännande och jag längtar tills den är klar.

Kl 14 var vi hos Tony med alla för adventsfika. Jätte gott och Milo varvade sin sena lunch med en kaka :)

Sen var det bilar som gällde.

Viktor visade Milo hur man öppnade långtradaren.

Sen blev det Wii bowling för hela slanten. Eric tyckte det var hur kul som helst så jag är inte förvånad om vi har ett sådant snart ;)

Nu på kvällen har regnet övergått till snö. Det blir säkert bara slask men ett hopp om en vit jul tänds :)


/Kram

lördag 26 november 2011

Hela Uppsala var där

Idag på förmiddagen drog jag och Catarina till boländerna för att uträtta lite ärenden. Där mötte vi upp Sara som hängde med en stund. Lilleman fick följa med också för Eric åkte ut till Balingsta för att fixa med bilen.
Vi började med JULA och Biltema. På JULA skulle jag fråga efter något beslag så vi kan skruva fast hyllan i Milos rum i väggen. Det är min vita jag hade hemma. Men han jag frågade måste varit från en annan planet för hur jag än förklarade så fattade han inget. 
Sen blev det Rusta innan vi åt lunch på IKEA. 


Det var så sjukt mycket folk på alla ställen och när rundan på IKEA var klar så var vi alla tre helt slut. 
När vi kom hem så pyntade jag det sista med den sista städningen får vänta till imorgon.
Ikväll var vi bjudna hem till Catarina på middag. Jätte gott och jätte mysigt. Tyvärr var Milo lite uppspelt efter dagen så han hade svårt att somna och vid 21.30 fick vi gå hem. 

Eric kastade en handduk över Milos huvud och sen gick han runt med den ett bra tag :) Min sötnöt.


/Kram

fredag 25 november 2011

Leo 1 år

Idag fyller Leo 1 år och vi var på kalas. När vi kom bjöds det på lunch och sedan blev det hemmagjort fika. Allt var jätte gott.
Leo fick av oss en sak som man ska slå ner bollar i hål med en klubba och så rullar dem fram i en ränna..typ som keno. 


Milo gillade bandybollarna som Leo fick. Han fick även en klubba så det var inte bara bollar ;) blir lite svårt att använda dem annars. 

När vi kom hem började vi ordna med julpyntet. Först putsade vi alla fönster, dammsög sovrummen, hallen och badrummet. Alla fönster fick julpynt och imorgon tar jag resten av städ och pynt. Nu hoppas jag bara att det kommer snö så man får riktig julkänsla. 
Blir lite kluven hur jag ska göra med smilos avslutningskläder eftersom jag har fått en röst på tomte och en på pepparkaka. Men det blir nog tomte för lite lat som jag är orkar jag nog inte ner på stan för att byta ;p

/Kram

torsdag 24 november 2011

Solen är framme...men det ser mörkt ut.

Det ser faktiskt väldigt mörkt ut för lillfisen att börja på dagis i januari. Ringde vår kontaktperson på kommunen idag och hon sa att ingen av de alternativ vi valt kommer han få. Och när jag påpekade att enligt skollagen ska man bli erbjuden en plats sa hon att det inte är säkert att det finns platser och vi får anmäla kommunen i så fall. Jo tjena att det går. Om jag nu skulle ha energi att att göra en anmälan skulle det inte hända något ändå. Någon halvtrött politiker skulle ta emot den, skratta lite och sedan slänga den i soporna. Jag har inte gett upp hoppet men vi får se hur det går.

På förmiddagen gick jag och Milo ner på stan för att köpa en present till Leo. Han fyller nämligen 1 år i morgon :) så då blir det kalas.
Jag passade på att köpa en tomtedräkt till smilo som han ska ha på avslutningen med öppna förskolan. Eric tyckte jag skulle köpt en pepparkakas dräkt, vad tycker du??

När vi kom hem blev det lunch och sen gick vi till öppna förskolan. Milo var lite trött redan när vi gick dit så han slockna direkt när vi kom hem. 
På kvällen blev det lite träning och Milo ville också testa ringen ;)


/Kram

onsdag 23 november 2011

Ett besök hos bildoktorn

Bilen har inte varit så kry den senaste tiden så på förmiddagen åkte jag och smilo ut till Balingsta så pappa kunde titta på den. Den blev lite bättre men en sak gick inte att fixa så jag hoppas att bilen lagar sig själv ;)
På vägen ut blev jag nästan utmejad av en fet lastbil. Vi skulle köra rakt fram i en rondell båda två och jag väljer höger körfält, något som är ganska smart. Lastbilchaffisen väljer det vänstra och fläskar på genom rondellen. Problemet blir att efter rondellen går vänster körfält in i höger typ dirket. Han gasar på, något jag också gör, och blinkar in sig. Jag blir sur men tänker att jag saktar ner så han kommer in. Tror ju att det är en enkel lastbil...men NEJ...efter den första delen kommer det en lång dragkrok med ett fett släp. Så jag får vackert lägga mig på "väggrenen", det är ju egentligen inge utan heldraget. Blir så less. Glömde han att han satt i en lastbil och inte i en rallybil . Jaja han fick smaka på min tuta ;p
Jag passade på att sy lite lakan som jag började med förra året dagen innan Milo tittade ut.
Milo ville sitta i knät och han satt stilla och var så duktig.

Vid 16 tiden åkte vi till Willy´s för att veckohandla. Igår fick jag för mig att jag skulle göra det själv. Eric tyckte inte jag skulle men det gick bra, vi har ju självscaning och det blev ingen kontroll. När vi kom hem hjälpte Eric oss upp.
Milo blev sugen på all välling vi köpte idag :p

Såg denna video på en annan blogg. Tycker bebisen är så söt :)




/Kram

tisdag 22 november 2011

Vår duktiga pojke

Så här såg vår dag ut idag:
kl 7 gick vi upp och åt frukost.
Kl 8-10 sov jag och Milo.
Kl 10-11.30 gjorde vi oss i ordning och sedan gick vi och tog bussen till spädbarnslabbet.
Kl 13.30 kom vi hem igen och åt lunch.
Kl 14-16 sov vi igen
Kl 16-17 städade vi lite
Kl 17 (till nu) 20.30 Har vi ätit middag och gjort det vanliga kvälls rutinerna. 
Nu ska Eric lägga smilo och jag ska träna lite innan det är tv tittande :)

Milo var så duktig idag. Testet var att han skulle titta på en "film" i 4 minuter. Han tittade hela 86% av tiden vilket är väldigt bra. Sen så reagerade han "som man ska" vilket ingen av de 30 barn innan honom gjort :D Tror du jag var stolt eller över min fina pojke. 


/Kram


måndag 21 november 2011

Milo vill hjälpa till

Tvätt som vanligt idag 7-11 och smilo fick hjälpa mig att ta upp tvätten sen. Han är så duktig och går själv från tvättstugan till porten :)
Sen gjorde vi oss i ordning för Ylva och Britta skulle träffa en gammal vän för lunch på ukk och då följde även jag och Catarina med. 
Milo skötte sig så fint.

När vi kom hem var han helt slut och somnade på skötbordet, men ändå sov han bara en 30 minuter kanske. Fast han somnade om i soffan hos mig när jag tagit upp honom, så vi sov en stund tillsammans innan vi började med middagen. Milo hjälpte till med den och han var så duktig. 

Måste säga att jag skrev fel namn på Johannas son (inlägget från fredags). Han heter Emilio och jag fattar inte vad jag fick Elliot ifrån. Kanske är demensen som smyger sig på ;)


/Kram

söndag 20 november 2011

Födelsedag igen :)

Hoppas din helg har varit bra :) 
Igår gjorde jag massa saker vilket var skönt att få gjort. Jag gjorde också en äppelpaj innan jag åkte till jobbet för ett kvällspass. På jobbet gick det bra, satt halva kvällen hos en tant och sen hade jag bara småärenden. 

Idag kände jag mig lite krasslig när jag gick upp med Milo kl 5. Men vid 7 tiden tog Eric över och jag la mig och sov till kl 10.30. 
Idag fyller Catarina år och vi åkte till Knivsta för att fira henne. Innan så svängde vi förbi Sko Punkten och köpte skor. Eric fick ett par höstskor och jag och smilo fick varsina par vinter skor. Milos var gratis eftersom man får tredje paret :)
Det bjöds på jätte god middag och det var kul att Erics moster och faster också var här och hälsade på. 

Milo har börjat krypa upp och ner i soffan och vi försöker lära honom att backa ner. Det pysslade jag och smilo med i morse när vi gick upp så tidigt :)


/Kram

fredag 18 november 2011

Liten men tuff

Eftersom jag inte gjorde något i måndags som jag tänkt, så bestämde jag att det skulle bli av idag. Men det var väldigt segt och jag tänkte skita i det. Fast efter lunch så tog jag mig ner på stan och fick sakerna gjorda. Skulle till banken och när jag kom dit och tog nummerlapp så var det 17 nummer före. Men jag var riktigt smart och uträttade allt annat och när jag kom tillbaka var det min tur :)

Sen tog jag och smilo bussen till Johanna och Elliot för lite eftermiddags fika. Shilan och en annan kompis till dem kom också dit. Det var jätte trevligt och Milo var så duktig. 
Milo spanade in bebis leksakerna och trotts att Elliot bara är 5 månader snart gjorde han ordentligt motstånd när båda ville leka med en sak.


/Kram

torsdag 17 november 2011

Vatten är kalas gott

Todeloo :)
Igår var jag iväg till barnmorskan på förmiddagen. Och nej det är inte ett syskon på G utan tvärtom, jag förnyade mitt recept på p-piller. Hade Milo med mig så det var lite kul att den barnmorska som jag hade under graviditeten fick se resultatet :)
Sen åkte vi ut till Balingsta. Jag hjälpte mamma att bada och klippa Hazel. Det är riktigt kul faktiskt att klippa henne, kanske skulle bli hundfrisör ;)
På kvällen var Eric på Champagne och pizza kväll med jobbet men Sara kom hit så jag fick sällskap till middagen. 

Idag hände inte mycket på förmiddagen och lunchen. Milo tittade lite på barnkanalen :)

Sen vart det öppna förskolan och smilo tyckte det var riktigt kul eftersom det inte blev något förra veckan.
Mellis var mumma :) 

En liten video med vatten och Milo :)


/Kram

tisdag 15 november 2011

Ordning och reda!

Igår hade jag och smilo en lugn hemmadag efter allt firande flera dagar i rad. 
På kvällen åkte vi ut på middag hos mormor och morfar. Det var precis som vanligt och jag känner idag hur jag fått sån energikick av det. Milo fick även sin födelsedagspresent. Lite pengar och en speldosa som ser ut som en gran. Om man skruvar upp den, snurrar och spelar den. Nu när Milo fått en del pengar i present och de två presentkort från spädbarnslabbet blir det en större bilstol som ska köpas. Det räcker alla fall till en halv ;) 
Tony var också där med Sofia och Viktor. Även mamma och pappa

Idag tog vi sovmorgon till kl 8.30. Sen kom Ylva och Bengt vid 11 tiden och då åkte jag till frissan. Så nu är man lite fin i håret igen :)
Efter besöket mötte jag upp dem på UKK för en lunch. 

Sen gick Ylva på en promenad med smilo och jag och Bengt gick hem och röjde i förrådet. Nu har det blivit ordning och lagerhyllan har äntligen kommit upp.
Nu blir det tv och sen sängen för jag är ganska trött idag.


/Kram  

söndag 13 november 2011

Spädbarns labb, kalas och fars dag

I fredags var jag med Milo på spädbarns labbet. Denna gång var det ett kort besök på en timme. Milo skulle göra lite olika övningar och sen kolla på små filmklipp. Han var jätte duktig igen :)
Sen gick vi ner på stan och köpte fars dag present x2, jag till pappa och smilo till Eric. Det blev även ett besök på 3 för byte av min mobil. Jag är så sjukt trött på min gamla och den har varit dålig enda sedan jag plockade ut den. Men nu har jag en bättre :)
När vi kom hem gick vi upp och bjöd ner Ronja och Mio på tårta eftersom det blev så mycket över efter torsdagen. Det var väldigt trevligt och jag hoppas att man kan börja umgås lite mer. 

På kvällen blev Milo sämre i sin förkylning och han hade svårt att somna. Det slutade med att han fick sova hos oss och vi somnade alla tre kl 22.45.

<><><><><><><><><><><>

I går var det dags för kalas nr 2. Vi förberedde under förmiddagen och vid 14 tiden kom alla. Tyvärr kunde inte mormor och morfar komma eftersom Milo var sjuk vilket var riktigt tråkigt.
Milo fick jätte fina saker och jag kan ta kort på allt imorgon och lägga upp. 
På kvällen gick vi över till Stefan och Kattis på middag. 

Så här fin var Milo på kalaset. Eric har lite fler bilder som jag kan lägga upp imorgon.

<><><><><><><><><><><><>

Idag åkte vi ut till Knivsta efter lunch och jag gick till gymmet igen. Sen blev det middag på kvällen. 
Detta är lite vad som hänt under helgen, har varit så mycket och sena kvällar så har inte orkat skriva varje dag.

 Milo gav Eric en mugg som han kan ha på jobbet och ett kort som han gjort själv på öppna förskolan.

Min söta och lite snoriga pöjk :)


/Kram

torsdag 10 november 2011

A men grinade ner mig

Efter att jag lagt upp inlägget gick jag ner för att hämta posten. Shit va fin du är!

(Mamma, fick ert kort också) :)

Ja Må Han Leva, Ja Må Han Leva Ut I Hundrade År...

...HURRA, HURRA, HURRA!!!
Yes, idag blir min fina pojke 1 år. Shit vad det har gått fort. För exakt ett år sedan nu så var vi inne i ett vilorum på BB och väntade på att läkaren skulle komma och titta på Milo. Jag vet att alla tycker jag är knäpp men fan vad jag skulle vilja uppleva den dagen igen. 
Min lilla skatt för ett år sedan. Så liten och fin!!

Idag då..ett år senare är det full fart på den lille rackaren. Inatt vaknade han för välling kl 1.30 och ville inte somna om. Så efter 45 minuters försök gav jag upp och vi gick upp och förberedde inför kalaset vi hade idag. 
Milo testade också att sin partyhatt satt som den skulle ;)

 Kl 3.30 somnade vi om och gick upp kl 7. Då blev det sång, välling på sängen och packet som han fått på posten. 

 Milos gäster var Leo, Emma, Linus, Liam, Johanna, Åsa och Helena

Blåbärs prinsess, mumma!!

Söta Leo kan också gå nu :)

Milo fick många fina presenter

När alla gått kl 15 somnade Milo och sov 1 1/2 timme. Då fick jag tid att städa och diska upp i lugn och ro. 
Tyvärr missar Eric hela dagen för han åkte tidigt i morse och direkt efter jobbet drog han på ett event i Forum gallerian som han fotar. Men vi ska fira med familjen på lördag så då får han vara med.

/Kram

onsdag 9 november 2011

Avslutning

Eftersom vi i mammagruppen blev av med vår sköterska så var det ingen av de andra som orkade ta tag i att ge oss en avslutning. Så jag mailade alla mammor och idag på efter lunch kom hela gruppen över på fika. Så himla kul att alla kunde komma. Jag gjorde äppelpaj med vaniljsås och pajen har nog aldrig blivit så god som den blev idag.

Full fart var det på alla små :)

När alla gått så somnade Milo direkt i sin säng. Under tiden städade jag upp eftersom alla barn hade dragit fram precis alla leksaker smilo har både i vardagsrummet och Milos rum. 
På kvällen blev det veckohandling och säsongens första julmust köptes som vi drack till middagen :) 


/Kram 

tisdag 8 november 2011

Vilken fas är detta tro??

Tjooo :) Idag ville smilo gå upp kl 4. Det gjorde vi oxå men han ville lägga sig igen kl 5 och då sov vi till kl 7. Sen blev det en till lur innan vi åkte ut till Balingsta. Milo var lite gnällig hela tiden och ville inte äta ordentligt och sen när vi skulle gå ut en sväng var inte det heller bra. Han kanske är i en liten fas av något slag.
Lite spännande var det ändå att titta vad mormor gjorde :)

Ja annars har det inte hänt så mycket mer, men det är ganska skönt med dessa dagar. Man gör något fast ändå inte. 

/Kram

lördag 5 november 2011

Ett gott skratt förlänger livet

Klockan är 12.55 och Milo sover, Eric har gått för att fota lite och jag sitter egentligen bara och väntar på att få gå och jobba. Japp, ska jobba kväll till klockan 23. 
Men tänkte skriva av mig lite eftersom jag har lite egen tid nu och förmodligen kommer att stupa i säng när jag kommer hem. 
Jag sov enda till 10 idag och det behövdes för är fortfarande väldigt trött plus att Milo fick för sig att gå upp och kolla läget i två timmar i natt. Sen gick jag och smilow ut och bara gick runt lite. Det var tydligen mycket roligare än att vara i lekparken för när jag försökte locka honom dit la han sig raklång på marken och skrek. Men förstår honom...det är fan bra tråkigt att gunga ;p

Läste min mail innan och jag måste bara lägga in vad jag fick av Sara. Så jäkla roligt :)
Sanningar om livet  efter 29 
Kvinnor  över 50 får inga bebisar; därför att de skulle lägga dem någonstans och  glömma bort var.. 

Ett av livets  mysterier är hur en 2 kg-låda med godis, kan göra att en kvinna går upp  5 kg i vikt!?! 

Min hjärna inte  bara vandrar iväg ibland - ibland lämnar den mig totalt. 

Det  bästa sättet att glömma dina problem är att gå i för trånga skor.   

Det bästa med att leva i en liten stad är: när du  inte vet vad du gör så vet nån annan det. 

Ju äldre du blir,  desto svårare är det att minska i vikt - därför då har din kropp och  ditt fett blivit verkligt goda vänner. 

Just när jag vant  mej vid gårdagen, så kommer idag. 

Ibland tror jag att  jag förstår allt - sen återfår jag min medvetslöshet. 

Jag  gav upp jogging när mina lår gneds samman och satte eld på mina tights.   

Konstigt!!! Du hänger in någonting i din garderob  för ett tag, sedan krymper det 2 storlekar! 

Smala  människor irriterar mej!!! Speciellt när de säger saker som: 'Du vet,  ibland glömmer jag äta'. Numera så kan jag glömma min adress, mammas  mellannamn och mina nycklar. Men jag glömmer aldrig att äta. Man måste  vara speciell för att glömma äta! 

Problemet en del  kvinnor har - de blir helt upprörda av någon och sen så går de och  gifter sej med honom. 

Jag läste den där  artikeln som sa att typiska stressymptom är: Äter för mycket ........  impulsköp ...... kör bil alldeles för fort. 
SKOJAR DOM?!? - det här  är mina tankar om en helt perfekt dag! 

/Kram

fredag 4 november 2011

Nu är det fredagsmys om det så är det sista jag gör!

Yes box, idag är det fredag och idol med popcorn till är det som gäller. Kl är 19 just nu och smilo börjar bli redo för sängen. Bäst för honom att han somnat innan kl 20 ;)

Annars idag har vi hämtat ut ett paket till Milo som han fått av Britta, Erics moster. Men han får inte öppna det fören på torsdag  eftersom det är en födelsedagspresent :) När det var klart gick vi förbi Erics jobb för att lämna matlådan som han glömt .... igen. Det är en klassiker :p
Jag hade tagit med mat till smilo och mig också för vi gick hem till farmor på en fika när vi var klara på stan. 

Nu på kvällen åkte Stefan och Eric och köpte en bil till Eric. Det är sån som mamma har fast blå och han ska ha den på jobbet så jag har en bil ifall jag vill ta mig någon stans. 


/Kram

torsdag 3 november 2011

Mysig dag

Idag mötte jag och smilo upp Catarina strax före lunch. Det blev lite shopping och lunch tillsammans med Eric. 
Jag köpte två svarta basleggings och ett par grå stickade leggings.

En långtröja med moccalappar på armbågarna. 

När vi kom hem gjorde vi inget speciellt men på kvällen blev det ett bad för Milo. Hans stick efter tbc-sprutan har läkt så nu kan han bada igen :) 


/Kram

onsdag 2 november 2011

Varför är jag så trött??

Igår kväll var Erik och Lina här så det blev sent och sen orkade jag inte blogga. Jag är så himla trött på kvällarna nu för tiden, fattar inte varför för sover bra nu när Milo flyttat till eget rum plus att jag sover med honom på förmiddagarna. Det går väl över.
Det har gått riktigt bra för Milo att sova själv så hoppas att det håller i sig. Han vaknade två gånger på natten till tisdag men i natt vaknade han bara en gång :)

Igår var det 1 års kontroll och Ylva följde med plus att hon skulle passa honom när jag tvättade sen. Han var jätte duktig och allt såg bra ut. Nu väger han 11,2 kg och är 77,5 cm. 

Idag så softade jag och smilo på förmiddagen men efter lunch ringde vi en från mammagruppen. Så Elin och lille Frej följde med oss till lekparken. 

Hemma igen fick Milo sova en stund och jag passade på att göra lite nytta. Så himla skönt att få lite "ifred" tid. 


/Kram