måndag 31 januari 2011

Nu är våren här...

...kanske inte men hörde faktiskt en vårfågel idag :)

När Milo vaknade idag myste vi som vanligt i sängen. Jag låg på rygg med böjda ben så han satt lutad mot dem och kunde se mig. Helt plötsligt böjer han sig framåt. Vet inte om han såg mig lite dåligt, ville ge mig en puss eller en dansk skalle. Vad det än var blev jag glad över hans framsteg. Nu är han riktigt stabil :) 

Idag träffade jag några från mammagruppen, det kändes faktiskt ganska bra idag. Förutom ett par...snubben är arbetslös och kommer följa med på allt, inte för jag har något emot arbetslösa eller snubbar, men han är så konstig. Första gången tog jag på mig att maila dem andra om vår handledare ändrar något datum eller så. Så idag när jag gick(var tvungen att gå tidigare) sa han att jag skulle maila ut om nästa träff och att vi kunde ju vara hemma hos mig för jag första gången erbjöd att vi kunde vara det någon gång. Tycker det ligger på alla att bestämma träffar och i början borde vi ses på stan. Den här gången tänker jag hitta ett datum men säga att vi ses på stan och om det blir så här igen kommer jag säga att alla ska vara med och bestämma.

Det blev en kort lunchträff för Milo hade återbesök på sjukhuset. Kändes onödigt att åka dit för allt som hände var att vi träffade läkaren och han sa att allt var bra och Milo kommer inte påverkas av detta i livet. Mm det sa dem innan vi åkte hem från avdelningen. 

Någon har varit rolig på sjukhusets område, hehe
 Idag fick jag min mugg som jag beställde. Det var ett erbjudande och man behövde bara betala frakten. Tänkte ha den på jobbet så jag kan bli lite glad när det är mycket att göra.

//Kram

söndag 30 januari 2011

Sovmorgon

Milo blev väldigt trött av gårdagen. Han somnade 20.30 på kvällen och i morse gick vi upp 10.30 plus att han bara vaknade 3 gånger under den tiden. 
Så idag har vi bara tagit det lugnt
Milo har börjat se på längre håll så man behöver inte vara upp i ansiktet på honom och göra sig "rolig", hehe. Han har även börjat upptäcka Bördi.. han tittade på henne idag och skrattade. Tror hon kommer ha Milo i svansen hela tiden sen när han kan gå :)

På eftermiddagen gick vi en promenad så Eric kunde sova lite. Längtar ännu mer till sommaren nu för det finns inga mysiga promenad vägar när det bara är grått, sen kommer man ju inte fram överallt heller.
Alla fall så handlade jag på Willy´s på vägen hem. Milo vaknade i affären så jag bullade upp med filtarna i vagnen så han satt lite upp och kunde titta på allt. Eller stirra snarare :P när jag sen tog på honom för att gå ut så gick det förbi en tant och sa -"Å vilket vackert barn du har". Det fick mig att bli lite gladare efter att ha varit lite nedstämd under dagen. 

Hoppas du har det bra trotts dina prickar. Det är nog luften..inte så rent där borta kanske. Här hemma är ju till och med Stockholm landsbyggd gemfört med USA ;)

//Kram

lördag 29 januari 2011

Återträff :)

Idag hade vi äntligen återträffen :) det var så kul att träffa alla igen. Det var ett par som inte kunde komma men det var full rulle ändå. På förmiddagen städade jag och Eric och förberedde för alla små som skulle komma. Alla hade snälla bebisar men Milo var nog snällast...och det säger jag inte bara för att han är mitt barn ;) han var det.

Jag tog vårt extratäcke som vi kunde lägga alla barn på och så fick Milo dela med sig av sina leksaker
 Mina tre små söta blev trötta efter städningen så det blir en liten lur innan gästerna kom
 Emma och Leo
 Leo och Milo...blivande bästisar ;) man får se, men dem kommer bra överrens

 Theo och Milo
 Tage, Theo och Milo 
Min ögonsten
 Leo och Milo är bästa vänner ;) dem håller ju handen..hehe
(Vet att Milos blöja syns men knappen gick inte att stänga) Hehe

 Fr vänster: Emma&Leo, Linda&Theo, Jenny&Tage, Vi, Mina&Arvid
 Erik testar att ha tvillingar
 Fr vänster: Dan&Arvid, Erik&Leo, Du vet, Per&Tage, Gustav&Theo
 Okej Milo var glad hela tiden förutom en kort stund. Det är en liten bild men hoppas du ser, han ser ganska kul ut. Detta var på slutet och Tage skrek hela tiden så då tyckte Milo att det var nog :) Man kan ju inte smila en hel dag heller

 Fick tre buketter tulpaner som jag slog ihop till en, lite choklad och en flaska rött. 

 När alla gått plockade jag undan och sen gick jag med Milo och köpte pizza. Eric är nämligen på fest ikväll så jag och lillkillen myster. Tror mest Milo kommer sova eftersom han varit vaken hela dagen och det varit mycket för den lille att ta in.

//Kram





fredag 28 januari 2011

Vart ska jag börja?

Usch..idag har inte varit rolig. På förmiddagen hände det inget, gick mest och väntade på att få åka. För idag hade vi minnes stund för farfar. På väg dit sket sig allt och det som skulle var en lugn stund då jag skulle ta farväl av farfar blev bara jobbig. Kändes ok men absolut inte som jag tänkt mig vilket gör mig så jä*la arg. 
Efter det åkte jag till jobbet. Hade ett pass till 23 igen men idag tog jag bilen så jag skulle slippa passa bussen.

Dagar som dem här saknar jag dig jätte mycket <3

Aja..nu ska jag lägga mig för imorgon kommer alla paren från föräldrar utbildningen. Det ska bli kul och då kommer det många kort :)

//God natt

torsdag 27 januari 2011

Världens sötaste

Idag var jag sjukt trött igen, tror att det är för att jag haft Milo i sängen bredvid mig och att jag inte sover lika djupt då. Så inatt får han ligga i sin säng så kanske det känns bättre. 
Alla fall är det svårt att motstå hans leende på morgonen, så hur trött man än är så går det att komma upp. Ska nog spela in det så man har när man ska upp och jobba mörka höstdagar. 
Förmiddagen bara rusade iväg och vid lunch gick vi ner på stan för att träffa Linda..Eriksson.
Vi åt på Åhléns..bra med plats om man har barnvagnar och bra priser men maten är si så där. 
Allafall.. när vi sitter och äter så vill Milo också ha mat så börjar plocka upp för att blanda. Då har jag glömt pulvret. Får panik först men sen kommer jag på att jag bara kan springa ner till Hemköp. Linda blir lite nervös eftersom jag tänker lämna en hungrig Milo hos henne...moahahahahaa :) Men då säger kvinnan vid bordet bredvid att hon har ersättningspulver som jag kan få ta av. Så det ordnade sig och det var snällt av henne att erbjuda. 

Hemma igen städade jag upp efter bullbaket, betalade räkningar och lagade mat. Har varit effektiv idag ;) 
Och så fick Milo sitt bad nu på kvällen också. Testade att sätta han i baljan och bara duscha honom och det verkar han tycka bättre om.

Eftersom det blev lite struligt under lunchen och jag känner mig som en turist om kameran åker fram på "onödiga" saker så blev det inte några kort... förutom detta.
Satte Milo i soffan och då hittade han kanten på kudden att suga på :) han har börjat suga på saker nu.
Tyckte han såg lite rolig ut.

Vi älskar dig kära syster & moster <3

//Kram

onsdag 26 januari 2011

Bullmamma

Usch, var sjukt trött igår ju. Det är inte bättre idag för Milo sov lite oroligt i natt plus att jag var tvungen att gå upp kl 7 eftersom jag hade läkartid idag. Det gick bra hos läkaren och proverna var det inget fel på. Milo fick följa med och han var så snäll så det gick bra. Lite roligt.. Milo satt i mitt knä vänd mot läkaren, husläkaren pratade och helt plötsligt började han skratta. Då hade Milo börjat skratta åt honom. Min söta lilla bebis...gör alla glada.

När vi kom hem vilade vi lite och sen gjorde jag lunch eftersom vi fick besök av Emma och Leo idag.
Båda bebisarna var jätte snälla och turades om att ligga i babygymmet och sittern.
 Till slut kom bullbaket igång, ganska sent för vi pratade hur mycket som helst. Kändes som vi känt varandra länge men det här var andra gången bara. Men det känns bra så vi kommer nog ses mycket framöver. 
Det blev några små bullar alla fall. Dem jäste inte så mycket men dem smakade bra. Vi får se vad gästerna säger på lördag.

Nu på kvällen har jag bara degat. Är lika trött idag så jag åt ingen middag och Milos bad får vänta till  imorgon.

//Kram

tisdag 25 januari 2011

Blivande kompisar?

Idag var vi på föräldrargrupp. Det brukar bara vara mammor där men vi var sex "par" och faktiskt så var det 3 pappor med Eric. Det var svårt att få någon uppfattning av hur dem är. Det var ganska stelt men det blir väl bättre för vi kommer ha träffar ca 1 gång i månaden under ett år. 
Efter så gick jag och Eric en promenad så när vi kom hem var jag riktigt trött och somna en stund på soffan med Milo.

Annars har det inte hänt så mycket idag. Men imorgon kommer Emma hit med lilla Leo och bakar bullar. Det ska bli riktigt kul. Hon är en av dem som var i föräldrargruppen innan man fick barn. Alla dem paren kommer hit på lördag och det ska bli riktigt kul att träffa dem igen. Dem gillade jag allihop. 

//Kram

Jobbig Måndag

Igår jobbade jag för första gången. Skulle jobbat till kl 22 men det fattades personal så en slapp kväll blev lite stressig och så jobbade jag till kl 23. Därför han jag inte skriva till dig igår. 

Jobbade ute och stötte på en helt cp unge. Det var efter rasten vid halv åtta tiden. Jag kom cyklande och såg två barn i kanske 10 års åldern stå på trottoaren längre fram. När jag kom upp bredvid dem sa den ena "Hej" och jag svarade tillbaka. Sen frågar han om jag gillar pistoler. Jag svarar nej och sen hade jag cyklat förbi dem. Bakom mig hör jag att han frågar om han får skjuta mig. Jag bryr mig inte utan trampar på. Men det går inte så snabbt så ungen springer ikapp mig. Jag stannar till och då säger han "Snälla". Jag blir skitförbannad och säger "Gå hem och lägg dig ungjävel". Mm man kanske inte ska svära åt barn och man ska inte slå dem men jag hade kunnat gjort båda, plus gett föräldrarna en omgång också. Fy fan! Vart är vi på väg. 

Jaja håller på med tvätten och sen ska vi iväg på föräldrar grupp. Så vi hörs i kväll :)

//Kram

söndag 23 januari 2011

Älskade lillasyster!

Jag är så stolt över dig och du är så jävla duktig på allt du gör!
<3

Vissa har spöken, andra har en Gördis

Tidigt i morse hörde jag en liten duns. Brydde mig inte så mycket men när jag gick upp fick jag se vad det varit.
Det måste varit Gördis som snubblat på mattan. Eller så gillar hon den inte och försökte hon ta bort den :p
 Vid 11 tiden åkte jag och Lillfisen ut till Balingsta. Där har vi varit hela dagen. Så himla skönt att åka ut dit och bara göra ingen ting. Lite tomt efter dig dock.
Nu kan smilo hålla i saker också. 

Filmade också för att tydligt visa att han kan ;)

 Mamma och pappa plockade bort julen idag. Hehe..tänkte mobbas lite... kommer du ihåg vilken som gjort den fina tomten ;p Nej kära du, dem är båda lika fina. 
 Och så blev det träning så klart. Först gick jag och mamma en promenad efter lunch och efter fikat blev det 30 minuter på maskinen. 

 Eric ville ha Max när jag kom hem och efter att han blinkat med sina stora bruna ögon kunde jag inte säga nej :p Det är självklart Maria Montazamis hamburgare och jag vet att frittarna inte ser super frächa ut men dem smakar gott. Det är ost, lök och krydda på dem. Mumma :)

//Kram

lördag 22 januari 2011

Mitt dygn har bara 20 timmar

Mm det måste faktiskt blivit så sen Milo kom till världen. Jag tycker jag gör saker hela tiden men hinner bara med hälften av vad jag planerat. 
Jaja storhandla har vi alla fall hunnit med idag. Skönt att vi inte behöver göra det på nästan två veckor. Lilla Bördi blev också glad när vi kom hem..mest över att få leka i kassarna :)


Upptäckte i morse att Gördis hade dragit av pälsen på sin lekråtta. Hela "kostymen" låg på golvet bredvid :) så nu hänger det en liten, svart och plastig sak där

 Eric och Milo hade lite kvalitets tid på kvällen <3


Vi hörs kanske imorgon :)

//Kram

fredag 21 januari 2011

Hård träning

Idag var jag ute i Balingsta och tränade som sagt och fan vad jag är taggad att träna och gå ner i vikt nu. Sa ju att jag skulle fixa popcorn till Let´s Dance men jag struntade i det. Är inte jag duktig så säg :)
Kommer åka dit på söndag också för i år ska jag var tränad så jag alla fall kan stå i kanten av vassen ;p

Söta Hazel är så duktig med Milo

Sov gott sen kära syster <3




//Kram

torsdag 20 januari 2011

Why don´t you like me....

...chapter one, my first period. (en liten vänner replik)


Hehehe lite tråkig info men fick min första mens idag. Ja alltså efter graviditeten :p helt ok men inte jätte efterlängtad. Och shit vad dyrt det är med p-piller och allt annat som hör till. Sparade nog 200-300 kr i månaden på att vara gravid ;)  

Idag bäddade jag om i Milos säng. Han fick ju pingu påslakan av mamma i julklapp och spjälsängstäcke av Ylva. Det är för stort för honom men han har ändå bara det lilla täcket över fötterna, så det nya får hänga ner lite i fotändan och så kan han ha en filt. 
Det lilla täcket har jag fått låna av Johanna plus 3 st påslakan och lite annat. Men nu ska hon få tillbaka allt tänkte jag. Vi har verkligen haft tur som fått eller kunnat låna saker.
Visst vill man bara krypa ner :) 
 Idag fick jag en liten film från Agria så jag kan lära mig om katter. Har kollat på några punkter och det är faktiskt väldigt bra tips. Bland annat så fick jag redan på att när Gördis kommer och myser med en och sedan vänder rumpan till så gillar hon en och känner sig trygg. Inte trodde jag att man visade sin uppskattning med att trycka upp rumpen i ansiktet på någon :p 
 Här är julpresenten från Catarina till Milo. Visst är den söt!? Jag älskade den direkt när jag såg den. Lite roligare än en silverram. 


<><><><><><><><><><><><><><><>
Nu ikväll fick jag en väldig längtan att få prata med dig <3 Men vi kanske kan höras i helgen eller nästa vecka för då åker väl familjen och du har lite mer tid.

// kramen 

onsdag 19 januari 2011

Vårdcentralen

Idag stod klockan på 7.30 :( vi hade bvc tid och så skulle jag ta lite prover. Tycker det var riktigt obehagligt att ta blodprovet idag. Sköterska sa att jag skulle tänka på att jag klarat en förlossning.. ja det har jag men det här var värre. När jag satte mig i stolen hade jag bara lust att lite diskret glida ur den, åla ut ur rummet och sedan stänga dörren. Jaja nu är det avklarat och svaret får jag hos läkaren nästa vecka. Det är inget farligt test..du behöver inte vara orolig :) det är för att se hur hormonerna är efter graviditeten. 

Rota runt i garderoben innan jag var på badrummet och sen när jag kom tillbaka möttes jag av detta. En liten Bördi som satt i garderoben :)
 Idag var Eric ledig och kunde följa med till bvc. När vi satt och väntade tänkte jag på hur det var dem första gångerna. Milo sov då när man kom...vaknade när man tog av kläderna inför vägningen...började skrika och skrek sedan tills kläderna var på och mat serverades. Idag vaknade han och satt i knät och väntade så snällt. Nu väger han 5950 g och är 61 cm. 

<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>
Måste bara få klaga lite..När jag kom hem med barnvagnen efter en promenad var det fullt av vagnar i vagnrummet. Då har det konstiga paret i 9B någon slags träff. Vi ska också ha det nästa helg men jag tänkte säga att dem kan ställa sina vagnar längs väggen. Det rummet är ju till för oss som bor här. 
Inte nog med det så var tumlaren trasig när jag skulle tvätta sen. Suck.

<><><><><><><><><><><><><><>
 Nu på kvällen var det dags för ett bad..han har inte badat på 2 veckor tror jag. Har inte velat göra det när han varit sjuk, men idag vaknade han upp frisk :)
 Han har en egen badhandduk med luva :)
 Vad tycks om frillan jag fixat..ää :)??
Hehehe. Var tvungen att ta med denna bild, han ser sjukt kul ut. 

tisdag 18 januari 2011

"Träning"

Idag ringde Johanna på morgonen och frågade om jag ville följa med henne och några andra mammor till Gränby. Kul tänkte jag men hade andra planer idag så tacka nej, jag skulle till bvc och sen en eftermiddags fika. Men en timme senare ringde våran distr.ssk och bokade om vår bvc tid till imorgon och Malin som jag skulle fikat med messad och sa att hon var sjuk. Lite tråkigt men jag satte mig vid datorn istället... då funkade inte Internet. Så jag satte på zumba dvdn...den var inte så bra. Kanske att jag kan ha den som uppvärmning och sedan att jag gör armhävningar och sittups. Det bästa vore om snön försvann så jag kunde ge mig ut och springa. Hur som helst, idag har jag och Milo "tränat", sovit, kollat på en film och sen tog vi en promenad.

Milo tittade faktiskt hela tiden på tvn och mig under "träningen".

 Sen var det Milos tur att träna :)
 Det här var det enda Gördis gjorde idag
 Söt!
 Ja och så sov vi en del också

Filmen vi såg var The Terminal med Tom Hanks. Kan rekommendera den. Såg den första gången 2005 tror jag...alla fall, Eric hade givit den som förslag under en längre tid men jag sa att den verkade tråkig och dålig...visste inte ens vad den handlade om. Aja men sen såg jag den och gillade den så mycket att jag tog med den på resan till Prag. Det får jag ju höra en hel del när jag knorrar lite åt vissa filmer Eric vill se med mig nu för tiden :p 

Med risk för att jag ärvt pappas sinne för att filma lite tråkiga saker, men här är några klipp. Kom ihåg jag har haft tråkigt idag....



Det kan komma dagar då du har tråkigt och då kan du titta på dem igen och kanske får lite roligare :)

//Kramar 

måndag 17 januari 2011

Natti natt

Nu har jag precis lagt Milo. Han har börjat lägga sig tidigare men idag var jag med mamma och pappa på sjukhuset för att hälsa på farfar så Eric hade inte nattat honom när jag kom hem vid 21.30. Men det gick ganska fort ändå..vi har börjat få lite rutin tycker jag. Han sover typ inget på dagarna så han är lite gnällig..han blir väl övertrött.
Annars idag har jag inte gjort så mycket. Det var tänkte att jag skulle åka till Knivsta för lunch med Sara men hon kom hit istället. Annars hade det blivit första gången med tåg :) Jag tog mig ut på isgatorna bort till Willy´s där vi handlade lite lunch och sen bara degade vi här. Vi åt munk till fikat men det är okej för ska börja med zumba imorgon :)
 

Tänkte visa hur det ser ut på gården just nu....det kommer mer. Föreningen mittemot ska ju stamrenovera i år så vi kommer ha så här trevligt i ca 9 månader.
I fredags förra veckan började dem..vår trädgårds snubbe kom och plogade gången runt och sen började han ploga gräsmattan. Trodde först han fått en snöboll i huvudet eller något men sen fatta jag att han förberedde för barackerna.
Kommer inte bli så kul i sommar men bättre i år än nästa för då är ju Milo större och vill vara ute och leka.
Jaja så kan det vara.
Hoppas du har det bra :)

//Kram