måndag 29 augusti 2011

Äpple, päpple

Idag har jag tvättat och städat hela dagen... nästan. När smilo sov på eftermiddagen så gjorde jag det också :)
Det blev ett äpple till mellis och det är en så bra sort som vi fick från Ylva och Bengt för dem är mjöliga och lätta för Milo att äta själv. Plus att jag känner mig inte så nojig att han ska sätta i halsen.

Till middagen kom Shilan och gjorde oss sällskap för vi testsminkade inför hennes bröllop efter den. Hon ska gifta sig i slutet av september och då ska jag sminka och fixa håret. Det är borglig vigsel och det ska bara vara familjen med. 


/Kram

söndag 28 augusti 2011

Milo har talang :)

Idag var sista dagen på Erics lilla extra semester. Tråkigt för det har varit så skönt att han har varit hemma mycket och när han jobbat har det varit i Uppsala. 
Vi har inte gjort något speciellt idag. Jag och smilo började med att sova bort hela förmiddagen...typ mellan klockan 9 och 12. Sen åt vi lunch innan vi drog till Knivsta. 
Bengt tog hand om Milo så Eric tog sig en lur och jag läste lite i mina tidningar jag tog igår på mässan. 
Till middag blev det tacos och sen hade Ylva gjort äppelpaj till efterrätt. 

Bengt och Milo gjorde massa roligt ute i trädgården.

Milo åt på ett äpple helt själv.

Och lite vacker musik.


/Kram

lördag 27 augusti 2011

Mode och skönhets mässa

Idag har jag spenderat den största delen av dagen på fyrishov. Det var mode och skönhets mässa där och Eric var tillsammans med The Studio och hade en monter. 
Jag och mamma möttes upp och gick på den. Det var tyvärr inte värsta draget utan ganska tamt och en del tråkiga utställare. MIST var där så jag hälsade på Shaul. Blunda, titta, blunda, titta....hehehe :p 

Studion hade en scen där dem visade makeup och foto tips. Jag fick vara en av modellerna :) Vet att jag ser sjukt ledsen ut men det var jag inte :p

Här visar Eric och Malin lite poser. 

När jag kom hem var jag helt slut. Gick hela vägen hem, plus att det har varit sjukt varmt både utomhus och inne på mässan idag. 
Gjorde fjäder extension där föresten  :) Det är hett i Hollywood och har redan kommit hit till Sverige. Men det är för att hon som var återförsäljare kom nyss tillbaka från USA och tog hit det. Snart ska det börjas säljas på salonger. 
vad tycks :)??

Nu ska min lilla gris läggas och sen ska vi titta på filmen "Hur många lingon finns det i världen". Såg den på bio med jobbet förut men den är ganska kul och lite gullig så ser den gärna igen.
Var rädd om dig hjärtat!
/Kram

fredag 26 augusti 2011

Orkar inte

Idag var det dags för 10 månaders kontrollen. Vet att han bara är 9 1/2 månad men vår sköterska hade sin sista dag idag och jag ville att hon skulle ta denna kontroll också. Han klarade den galant även om han har två veckor "till godo" ;) Nu är han 74 cm och väger hela 10,2 kg. Inte konstigt att man blir trött av att släpa på honom.  

Förutom det har vi inte gjort något för alla våra planer för dagen sprack. Har kraftig pms också så känner mig sjukt sur på allt omkring mig. Den är så kraftig att jag nästan började gråta när jag och Eric gnabbade lite på eftermiddagen. Det har aldrig hänt förr. Aja ska inte tjata ut dig om det.

Hörde att det kan bli lite blåsigt där borta hos dig. Du får ta och hålla i dig så du inte blåser bort. Det är lite konstigt för på Aftonbladet så skriver dem as mycket om den och att det kommer bli värsta katastrof men på Tv4 Nyheterna säger dem inte ett skvatt. Du lär ju ha den bästa uppdateringen så hör gärna av dig :)
Puss och kram fina syster <3

torsdag 25 augusti 2011

Höst terminen är igång

Idag tog vi en cykeltur bort till Trianon på förmiddagen. Jag ska beställa lite sportkläder som Marias pojke säljer för fotbollslaget. Sjukt bra kvalitet på grejerna. Det blev även lunch där.
Glömde lägga upp en liten film från igår på vår första cykeltur :)


Vid 14 tiden var det dags för öppna förskolan igen. Tror faktiskt både jag och smilo har längtat efter det. Idag såg jag en ny sida av min lilla pojke också. Det var en flicka där i som heter Johanna och dem fick någon slags kontakt. Milo klappade henne jätte snällt på huvudet och när han kröp iväg kröp hon efter. Det var riktigt kul att se.
Vi hoppade över fikat så Milo skulle hinna sova lite för sen kl 17 cyklade vi hem till Johanna och hennes pojkar. Även där var Milo framåt och tog för sig. Han var väldigt intresserad av allt som Liam, den stora pojken, gjorde. 

Milo och Linus

Dem lekte så fint och Milo gjorde som Linus med klossarna :)



/Kram

onsdag 24 augusti 2011

Klippning x3

Idag var Eric iväg och klippte sig på morgonen. När han kom hem monterade vi sittsen på min nya cykel :)

Milo ville gärna hjälpa till.

När det var klart tog vi en cykeltur alla tre bort till Biltema för Eric skulle köpa lite saker. Det blev även lunch på Max.
När vi kom tillbaka hem var det min tur att åka och klippa mig.
Mamma skulle vara barnvakt för Eric skulle iväg medan jag var hos frissan. Men det gick väldigt fort idag så jag hann hem innan Eric gick. 
Men det gjorde inget för mamma hjälpte mig att klippa smilo. Det blev faktiskt väldigt bra men måste putsa  lite i morgon. 

Kanske inte syns så bra men nu ser det mycket bättre ut :)

Mamma skulle vänta på pappa som skulle hämta henne klockan 19. Så jag har kunnat städa i lugn och ro medan hon gick ut med Milo på promenad, jätte skönt. Sen blev det middag tillsammans.

Eric fick ett foto jobb nu på kvällen på invigningen av den nya delen av Gränby. Så när jag lagt min lilla gris så tränade jag med ringen. Det gick åt *pip*. Okej kanske måste träna på tekniken men om det inte funkar så kommer jag lacka ur. Då är jag 400 spänn fattigare och fortfarande fet. Aja, ger den veckan ut och hoppas att det löser sig.

/Kram

tisdag 23 augusti 2011

Fullt upp hela dagen

Idag när vi vaknade tog vi det lite lugnt som du ser ;p Vi åt frukost och gjorde oss klara och strax efter nio åkte vi och storhandlade.

När vi kom hem somnade Milo direkt och sov ganska länge. Han vaknade lagom till att äta lite lunch innan vi gick och träffade några från mammagruppen. Vi var hemma hos lilla söta Ellen och barnen lekte för fullt. Alla utom Milo... tror han blir blyg när det är många barn samtidigt. Han satt länge bredvid mig och tittade på dem andra men sen började han också leka lite för sig själv. 

Min fina pojke :)

När vi kom hem blev det lite mellis och sen åkte vi iväg och gjorde massa ärenden. Vi var på sopen och kasta lite saker, köpte en ny cykel till mig :) och köpte en cykelsitts plus hjälm till smilo.
Den var den minsta dem hade och vi har den på minsta "inställningen". Så söt, den är blå med hajar på.

Han kommer nog tycka det är kul att susa fram bak på cykeln ;)

Nu ska jag och Eric festa till denna tisdag med en drink och jordnötter. Han har ju semester ;p

/Kram

måndag 22 augusti 2011

Min väckarklocka heter Milo

I morse hade jag tur, vi hade tvättstuga i dag klockan 7 men jag hade glömt ställa klockan. Milo vaknade kvart över och då kom jag på det. Hade sorterat tvätten igår kväll så det var bara att springa ner.
Tanken var att storstäda idag också men min förkylning var riktigt jobbig idag så var ganska slut efter tvättstugan. Så dagen har varit lugn med mycket sova :)
Eric har semester denna vecka men har varit på två foto jobb idag plus ett möte nu på kvällen. Resten av veckan ska vi försöka bara spendera tillsammans. 

Nu börjar snart Hollywood fruar och min favorit Maria Montazami är med :)

/Kram

söndag 21 augusti 2011

Tillbaka

Har varit borta ett tag...ja från bloggen. Men det har regnat och jag har inte haft någon energi direkt. 
I fredags gjorde jag inget under hela dagen men efter middagen gick vi över till Stefan och Kattis en stund. Vi tog den lilla vagnen eftersom vi måste ta upp den tre trappor. Det regnade och vi försökte packa in smilo i den stora vagnens regnskydd. Det var då vi kom på att vi borde skaffa en cykelsitts till Milo så man kan cykla om det är kortare sträckor. Kanske fixar det i nästa vecka :)

På lördagen var jag lika seg och gjorde inget. På em/kvällen var det gårdsfest så då var vi på det och åt lite. Vi skippade tips promenaden men Milo fick ett pris ändå. Barnen får gå en runda med lätta frågor och alla barn vinner. Dem får välja en sak och den här gången blev det en liten bil över så smilo fick den :)
Efter "festen" kom Sara hit och vi gick ner på Terrassen och tog lite drinkar. 

Sara sov över och idag var solen framme så efter frukosten gick vi ner på stan. Milo sov enda till klockan 9.30 idag. Jätte skönt :)
På stan blev det en rockring till mig som jag ska träna med. Den väger 1.5 kg och ska träna mage, midja, rumpa, lår och rygg. Är förkyld nu men så fort jag blir frisk ska jag börja träna med den. Hoppas att det ger resultat.

Till Milo blev det massa roligt för bara 214 kr.

Tyckte mössan var super söt. Sen blev det två body med lång arm eftersom hösten har kommit hit. Ett par mockasiner som han kan ha om han vill gå utomhus för han har svårt att gå med skor. Till sist blev det en badring som man sitter i. 

Klockan närmar sig 21.00 och jag hoppas min lilla gris somnar snart så jag och Eric kan titta på film.
Hoppas du och Lovisa haft en riktigt bra semester tillsammans :) Vi får skypa snart så du får berätta om allt roligt.

/Kram

torsdag 18 augusti 2011

Jobb å jobb

Hej syster yster, jag har inte bloggat på ett tag men det har varit fullt upp och så har blogger varit lite risigt. Men alla fall i går onsdag jobbade jag hela dagen och hann bara hem och duscha innan vi åkte ut på landet. Stefan och Kattis kom också dit för Eric skulle filma Stefan i sin uniform. 
Visar lite bilder som togs igår.

Milo älskar katten

Det blev lite gunga hos mormor och morfar

Eric och Stefan förbereder

Idag har jag bara varit hemma och fixat lite innan det blev kvällsjobb. Det gick bra men när jag skulle cykla dit började det ösregna och det höll i sig hela vägen fram, sa var som en dränkt katt. Tur att man har jobb kläder.
Hoppas ni har det bra :)

/Kram 

tisdag 16 augusti 2011

Ordning och reda, pengar på freda

Idag har jag och min lilla skatt städat och sorterat i hans rum hela dagen.
Det sköna är att man kan städa nu och Milo tycker det är ganska kul. Han kryper efter dammsugaren och håller i sladden. 

Kl 15 gick vi över till Emma och Leo för lite fika. Milo hade sin nya tröja på sig :)

Grabbarna lekte fint och Leo försökte ge Milo sin napp. Det såg ganska roligt ut. Dem satt mittemot varandra och Leo sträckte fram den och smilo gapade. 
Sen försökte dem ta lite fika :)

Min lilla gris

Fina Leo


/Kram

måndag 15 augusti 2011

Thun´s

Klockan 10 åkte jag och min lilla gris och hämtade upp Stefan och Kattis. Vi skulle till Thun´s för lite shopping. 
Jag köpte en grå kofta och en brun poncho. Det blev även ett par mjukisbyxor till Milo och små gratängformar.

Det blev lunch också innan vi åkte hem. Dem hade satt upp en rolig tavla om väder på uteserveringen, såg inte kotten som hängde i hörnet först men sen fattade jag allt ;p

Kotte borta - Tromb, hehehe

Hemma igen blev det tvätt och dem dagliga sysslorna..

/Kram

söndag 14 augusti 2011

Mys söndag

Idag gick jag upp med smilo när han vaknade så Eric fick sovmorgon. Sen när Eric vaknade och skulle upp la vi oss igen för förmiddagsluren. 
Så skönt för har fått lite viktigt pappersjobb gjort idag, jag drar mig alltid för sånt men tog mig själv i kragen. Imorgon blir det sista viktiga gjort hoppas jag :)

Efter lunch gick vi till lilla farmor och fikade. Milo tyckte det var spännande att krypa runt och upptäcka alla nya saker.

Vi 16 tiden kom Stefan, Kattis och Daniel hit. Stefan hjälpte oss att sätta upp en taklampa i vardagsrummet och hyllan ovanför matborde. Det blev väldigt fint och nu behöver inte mina fina kokböcker ligga i skåpet :) Efteråt åt vi middag tillsammans. 

Lite senare kom även Catarina förbi och hon hade en fin present med till Milo som hon köpt i Turkiet. Det är ett gosedjur som känns som en sakkosäck. 


/Kram

lördag 13 augusti 2011

Arbetsdag

Idag åkte vi ut på landet på morgonen. Det var dags för arbetsdag :) jag var as peppad och visst det var jobbigt och tungt men roligt. Vi slet hela dagen och på kvällen avslutade vi med att grilla. 

Mamma och Kattis ordnade med mat och dryck under hela dagen plus var barnvakt åt lilla nyfikna smilo :)

Pappa, Stefan och Eric slet med att gräva fram roten på eken för att sedan fälla hela trädet med bilen. Något som sket sig så dem fick såga ner det på vanligt vis. 

Men nu är den alla fall borta. Blev faktiskt bra, trodde inte det.

Jag slet med rabatterna på framsidan, grävde upp och planterade om. Att fylla dem tog as lång tid och då hjälpte Eric och Stefan också till. Det var jätte mycket grus och jord som skulle hämtas och det låg typ längst bort på planeten. 

Vi kom hem klockan 21 och jag är så trött. Milo sover äntligen och jag ska krypa ner snart jag också. 

/Kram

fredag 12 augusti 2011

Tacofredag

Igår gick jag och Milo till Gränby på förmiddagen. Först gjorde vi lite ärenden sen träffade vi Carro för lunch och fika. Vi kom hem på eftermiddagen och då sov vi en stund innan Eric kom hem. Vi åt bara tillsammans och sen åkte Eric till Knivsta där han sov i natt. Jag tyckte han behövde en natt med bra sömn så skickade dit honom. Men jag hade Kattis och Stefan hos mig på kvällen och vi käka popcorn och snacka så det var inge synd om mig ;p
Men Milo var väldigt ledsen igår kväll plus att dem var här så därför blev det inget inlägg. 

Idag åkte vi iväg på förmiddagen när Eric kom hem. Först skulle vi hämta en ny sittdel till den stora vagnen. Den gick sönder innan jag åkte till Danmark så vi lämnade in den på lagning. Men han som skulle fixa den tyckte det var reklamationsfel så han ordna så vi fick en helt ny :) Det var helt rätt tycker jag men jag orkade inte börja ringa runt och bråka med alla bolag när den gått sönder.

Min skatt :)

Vi var i närheten av Trianon så det blev ett stop där för lite lunch med fina mamma innan vi åkte och storhandlade.
Stefan och Kattis kom förbi på eftermiddagen och fikade för dem skulle sen låna bilen. Igår när dem var här fick jag och smilo jätte fina saker av dem.
Milo fick en sparbössa och baddjur. Jag ljus och ballongpump. Pumpen kommer bra till användning inför alla födelsedagskalas som min lillkille ska ha.  

På kvällen kom Malin hit och vi hade tacokväll. Jätte trevligt. 
Nu hoppas jag att Milo somnar snart så jag och Eric kan mysa till en film. 

/Kram

onsdag 10 augusti 2011

9 månader

Idag blir min lilla prins 9 månader. Han är så stor och det är så kul att se hans framsteg men tyvärr går tiden alldeles för fort. 
Det har varit dåligt väder här idag så vi har bara slappat inne. 
Men när Eric kom hem så gick jag ner på stan och träffade några kompisar från högstadiet. Vi var ett gäng då men alla utom jag bor i andra städer nu. Men under sommaren och vintern blir det tillfällen att ses.
Vi åt på Cupido och pratade om allt, så kul att träffa gamla vänner och prata om förr :)

Vet att jag inte har varit duktig med kameran senaste dagarna men det ska bli bättre ;)


/Kram

tisdag 9 augusti 2011

Segt

I morse när klockan ringde var jag sjukt trött. Trotts att jag visste igår att jag skulle upp tidigt idag så kollade vi på film och kom i säng klockan 23. Då vaknade smilo och var jätte ledsen. Efter en timme gick jag och la mig på soffan för att få lite sömn. Inte det skönaste och så hade jag lilla Gördis som satt och kurrade precis vid huvudet.
Men när jag väl kommit upp och gjort mig klar kändes det inte så farligt. Dagen har varit seg så jag blev seg och jätte trött. 
Klockan är 18.30 och jag hoppas min lilla gris somnar tidigt för tror jag ska lägga mig då jag också. 
Hoppas du och Lovisa har det bra :) Vad gillade du presenten?


/Kram

måndag 8 augusti 2011

Maginfluensan!?

Igår kväll kräktes Milo två gånger. Först på sin lekfilt och sen i hela vår säng. Så efter att ha torkat upp två spyor var jag inte jätte taggad på att blogga. Men han valde ändå rätt dag om man säger för vi hade bokat tvättstugan idag på morgonen i 4 timmar. Det behövdes verkligen för tvättade 9 maskiner. 
Men idag har vår lilla kille mått bra och inte kräkts något så det var kanske maginfluensa. Tror det går något skit nu för jag mådde dåligt förra veckan och jag har hört fler om är sjuka. 
Annars idag har jag storstädat och rensat ut i städskåpet.
På kvällen kom Åsa och Helena hit på middag.
Nu ska jag kanske se på film eller bara slappa lite för jobbar imorgon. 


/Kram

lördag 6 augusti 2011

Hej syster

Idag har vi haft en slappar dag jag och smilo. Vi har sovit en del, tittat på tv och lekt :) Det har varit varmt men mulet idag så därför tyckte jag att vi kunde hålla oss inne. Men på eftermiddagen när Eric kom hem kom även solen så då tog vi en promenad till Willy´s för lite lördagsgodis.
Till middag "festade" vi till det med hasselbackspotatis och fläskytterfilé. Vi gjorde den i ugnen och det vart så sjukt gott att jag nästan åt Erics portion också ;p

Klockan är bara 19.30 och mitt lilla hjärta sover. Borde passa på att måla naglarna och pedikyra mina fötter. Hörs imorgon fina syster :)

Tänkte visa en bild från igår kväll eftersom det inte gick att lägga upp dem igår. Milo älskar att sitta på axlarna och bli jagad eller jaga :)

/Kram 

fredag 5 augusti 2011

Kan blogger bara ta och fungera!!

Har funderat på att lära Milo klockan. Vet att det är tidigt men tror det finns potential och framför allt behov :) Kl 2 i natt började han böka runt och kl 3 var han pigg. Så vi gick upp med Eric som skulle göra sig klar för jobbet. Tur för mig var att han ville gå och lägga sig igen redan kl 4 ;p och sen sov han till halv nio. 
Vi hann bara att göra oss i ordning innan Sara kom och vi gick ner på stan. Hon hade med sig en jätte fin mjukis björn till Milo. Tror han blev riktigt glad för den.

På stan letade vi present till Erik som har fyllt år och hade picknick knyt nu på kvällen. Det blev en espresso bryggare med koppar. Låter kanske dyrt men det var en liten enkel sak :)
På vägen hem handlade vi lite lunch som vi åt på gården. 



Blogger är helt åt h****te idag så det blir inga bilder och det kommer säkert snart att lägga av. 

Puss & Kram på dig :)

torsdag 4 augusti 2011

En riktig heldag

Milo tyckte att halv sju var en passande tid att gå upp idag men det gjorde inte så mycket egentligen för vi fick en del gjort då. Eric dammsög och jag bäddade rent i våra sängar och strök smilos nya gardiner. Det blev jätte fint men de var inte lätt, det var som att stryka ett dragspel. 
Kl 11 åkte vi med Emma och Leo till Länna badet. Det var ett fint bad och väldigt barnvänligt så dit åker vi igen. 

Grabbarna tyckte det var jätte kul att plaska :)

Milo fick ta det lite lugnt eftersom han har sitt sår på armen efter sprutan. Jag satte en kompress och så fick han inte blöta ner sina armar. Så tror inte det ska vara någon fara. 

Det var riktigt skönt i vattnet.

Kl 15 åkte vi hem igen och på vägen svängde vi förbi Stefan och Kattis för jag är nämligen blomvakt. 
Vi kom bara hem och landade innan vi startade grillen för Emma plus Leo kom över på middag. Lite senare kom även hennes Erik. 
Nu ska jag nog läsa lite ur min bok för trotts den långa och varma dagen är jag inte sovtrött. Vet inte men tror att jag kanske har sovit ikapp den sömn jag förlorat under Milos första 9 månader ;)

/Kram

onsdag 3 augusti 2011

Urck

Igår blev det inget inlägg för var riktigt risig. Vaknade kl 4 på morgonen och kände att jag mådde illa. Sen kl 6 var det dags, gick upp och kräktes och gjorde nr2. Fy fan vad äckligt. Jag hatar att spy. Hoova....Järupp ;p
Kände att jag inte skulle klara av att ta hand om Milo så fick ringa Eric som kom hem från jobbet. Jag sov till kl 13 sen var jag antingen i sängen, soffan eller i badrummet under hela dagen. För minsta jag rörde mig kändes det som jag skulle spy eller svimma På kvällen började jag känna mig bättre och under natten gick det över.

Så idag har jag mått bra. Vi har handlat, sovit och myst lite ute på gården. På eftermiddagen åkte Eric iväg och fotade lite så jag och Milo höll ställningarna här hemma. 
På kvällen blev det bad för lillfisen och när pappa badar blir det en frisyr som slår det mesta ;)


/Kram

måndag 1 augusti 2011

PMS

I morse gick Milo upp med tuppen om inte före den. Alla fall var min pms fortfarande kvar och jag kände mig super sur men vet inte på vad. Det är så drygt, är ju bättre om man har något att vara sur på ;p

På morgonen vart det dammsugning och hårtvätt. När jag sen kollade mailen och lite annat på datorn var smilo under bordet och bökade. Helt plötsligt var det tyst och då brukar det vara något. Men när jag tittade in under såg jag detta :)

Kl 11 träffade vi Emma och Leo och tog en promenad på två timmar. Det var jätte kul att träffa dem och se så stor Leo har blivit. 
När vi kom hem åt vi lunch och tittade lite på tv. Men kl 15 var det dags att ta sig en lur som blev ganska lång...till kl 17. 

Milo vill fortfarande inte sova (kl21) så vi tittar på Lotta på Liseberg men ska nog putta min lilla gris i säng nu :)

/Kram