måndag 31 oktober 2011

Lite nytt

Det var så kul att prata med dig igår på skype. Som sagt måste vi göra det igen :) 

Idag har jag och smilo varit på stan och gjort lite ärenden. Sen ringde vi Eric och fick med honom på en lunch. När vi kom hem blev det städ och så flyttade vi in Milos säng i hans rum. Så i natt ska han sova i eget rum för första gången. Det gick jätte bra att söva honom i sin säng men vi får se hur natten går. Jag är taggad att han ska sova själv så det kommer nog gå bra.
Vid 16 tiden tog vi en promenad med Emma och Leo till Ö&B. Skulle köpa en ny klöspelare till Bördi men den var så dyr så ska ta mig till Biltema någon gång. Däremot blev det lite annat smått&gott :)

Köpte den randiga tröjan på Halens.se och den andra som är en stickad klänning på H&M

Nya fusk orkideér köptes på Ö&B. Växten är riktig men har köpt blommorna och sticker ner dem i jorden ;)

Köpte detta halsband på Slöjd och Antik mässan igår på fyrishov.


/Kram

torsdag 27 oktober 2011

Nu är det bättre

Igår kom jag hem kl 22 så orkade inte blogga. Men det var trevligt hos Åsa och dem har flyttat till ett jätte fint radhus. Maten var super och det blev en riktigt bra kväll med tanke på vad jag berättade för dig. Vet inte om jag sa vad jag och Milo annars gjorde igår men det var bara öppna förskolan innan vi skypade. 

Idag har jag fixat lite nödvändigt och sen gick vi på öppna förskolan. Vi kom till sångstunden för Milo behövde sova och äta mellanmål innan vi gick. Men det var ganska lagom, för dem får leka lite efter sångstunden också.

Inga bilder och lite tråkigt inlägg men imorgon ska jag och smilo på äventyr ;) så då blir det lite mer att berätta. 


/Kram <3


tisdag 25 oktober 2011

Filminlägg



Milo på UKK :)

Jag vill jätte gärna skypa med dig snart. Kan du imorgon torsdag kl 16 min tid?


/Kram

måndag 24 oktober 2011

Jahapp

Så var det måndag igen. Hoppas du haft en bra dag :)
Jag har städat och sen på eftermiddagen gick vi en promenad med Emma och Leo. 

Ringde kommunen idag för att kolla läget om vi har kvar ansökan trotts att vi ändra några förskolor. Det gör vi men hon sa att det såg väldigt mörkt ut för Milo att börja i januari. Dels så finns det inga platser som det aldrig gör....hallå kan kommunen öppna fler förskolor istället för att sitta på sina feta rövar och lyfta lön. Sen sa hon också att det var pga hans ålder. Men vi har läst på om skollagen så ;)

Snubben från cykelverkstaden ringde idag också och allt var grönt så nu kan jag hämta min cykel när det passar :)


/Kram


söndag 23 oktober 2011

En tradition

Idag har vi slappat men vid kl 15 åkte vi bort till Eriksberg där det var löp och pizza dag. Det är en liten tradition som sker en gång på våren och en på hösten. Det är Bengts barndomsvän med sina barn och barnbarn och så klart Bengt med familj och barnbarn. Vi har blivit ganska många dem senaste åren men vi brukar aldrig vara alla samtidigt. Alla tillsammans blir annars 13 vuxna och 8 barn. 

Det började med löprundan för de som skulle göra det.

Milo var jätte glad och hade inga problem att gå i skorna.

Sen åkte vi hem till Ove där det bjöds på stek och potatisgratäng. Jätte gott :)
Milo var intresserad av de stora pojkarna men vågade inte riktigt vara med och leka så höll sig på avstånd.


/Kram

lördag 22 oktober 2011

Kan fulla människor sluta bli förlamade i händerna....eller klistra fast flaskan

I torsdags så gjorde vi inget. Jag gjorde ett försök att gå ut på gården med Milo men han gillade inte att gå i skor så vi fick gå in direkt. Han var även snorig så det blev ingen öppen förskola. Men lagom till middag ringde Catarina och kom över. Något både jag och smilo behövde det.

<><><><><><><><><>

I fredags så var jag, Milo och Catarina på IKEA. Först blev det lunch och vet du vad...?... Nu har de höjt 16 kr köttbullarna till hela 19 kr istället ;p
Vi skippade övre planet och Milo orkade gå hela nedre varvet. Han var jätte duktigt och gick vid oss hela tiden. 

Men en soffa ville han provsitta :)

På kvällen blev det tacos och så kom Kattis över och tittade på Idol med mig.

<><><><><><><><>

Idag lördag har jag jobbat hela dagen så är sjukt trött nu. Drygaste saken hände. När jag skulle ut till första vårdtagaren på morgonen cyklade jag på en krossad flaska som låg bland löv. Det blev tvärpunka för fetaste glasbiten gick in i däcket :( Har lämnat in den på en verkstad som Ramund samarbetar med och enligt mina kollegor ska kommunen stå för kostnaden. Aja, det visar sig på måndag om det inte stämmer.
Jag blir sjukt sne på folk som ska krossa glas och egentligen borde alla flaskor vara av plast. 

/Kram


onsdag 19 oktober 2011

Gräsänka

Tänkte berätta hur våra dagar ser ut innan lunch. Vi går upp runt kl 7 och då äter vi frukost, klär på oss och tittar på morgontv. Sen brukar vi sova igen mellan kl 9-11. Så som du förstår så går den första delen av dagen väldigt snabbt. 
Så såg även denna dag ut men till lunch fick vi besök av Åsa och Johanna. Johanna skulle jobba kväll så vi gick med henne en bit för att få en promenad.
Inatt får jag och smilo sova själva för Eric tog kl 6 tåget till Jönköping i morse. Han ska på utbildning och kommer hem sent imorgon kväll. Men det kommer gå bra :)


/Kram

tisdag 18 oktober 2011

Milo hjälper till

Idag hade vi bestämt med Ylva och Bengt att de skulle passa Milo när jag hade tvättstuga. Vilket var sköt för hade jätte mycket tvätt eftersom allt vi köpte skulle tvättas också. Tyvärr har varmvattnet varit avstängt/ur funktion idag så tur i oturen kunde jag använda två av fyra maskiner. Dem tar nämligen in kallt vatten men värmer upp det. Det blev mycket spring farm och tillbaka men jag lyckades tvätta upp allt :) 
Under tiden städade jag men Milo fick följa med farmor och farfar på både lunch och promenad. 
På eftermiddagen var Bengt snäll och handlade med mig så vi skulle slippa åka när Eric kom hem från jobbet.
Milo tyckte det var spännande när vi kom hem med kassarna och hjälpte till att packa upp ;)


/Kram

måndag 17 oktober 2011

Nu har vi nog velat klart

Måndag...ny vecka....lite segt. Det enda som hänt idag är att jag och smilo har uträttat lite ärenden efter lunch och sen kom Kattis på en fika när hon slutat jobba. 

Idag efter att Milo sovit ordentligt, fått mat och ny blöja men ändå bara gnällde så tänkte jag.... kanske är det dags för honom att börja dagis alla fall. Jag tror han blir lite uttråkad och att jag inte riktigt kan roa honom med det vi gör om dagarna. När jag pratade med Eric om det hade han faktiskt också tänkt den tanken. Så vi logga in på kommunen och då visade det sig att vi glömt ta bort anmälan vi gjorde förut så dem håller på med ärendet. Det vi gjorde var att ändra lite uppgifter och vissa dagis men tror han kommer så kvar i kön. Ska ringa imorgon och dubbelkolla. 
Tror Milo kommer klara det jätte bra om han får en plats, han har tuffat till sig den senaste tiden. Jag känner också att det skulle vara ganska skönt att gå tillbaka till jobbet efter nyår.

Bjuder på en dansvideo som jag filmade för ett tag sedan eftersom kameran fått "vila" idag. Milo gillar all musik men speciellt Loca people :) 


/Kram

lördag 15 oktober 2011

Sjukt bra helg...

...Den är inte slut men har varit så bra hittills. I fredags så var jag och smilo och fikade hos farmor efter lunch.

Sen kom vi hem och skypade med dig hjärtat :)
Efter middagen så åkte jag till Sara i Knivsta och hade vinkväll. Vi hade mycket gott att mumsa och vin så klart. Till det tittade vi på idol och pratade massa gojja. Jag hade bestämt att sov över för ville inte åka hem med tåget sent på kvällen. Och det var tur för Sara berättade att det hade varit ett våldtäkts försök på stationen förra helgen. 

Idag lördag vaknade jag upp med en lätt huvudvärk. Tror det var allt vin, sent i säng och att jag inte sov så bra som gjorde det. Men efter en god frukost blev det bättre och vi mötte upp mina pojkar och gick på ett loppis med barnkläder. Lika som vi var på i våras. Sötaste flickan på typ 3 år kom fram och kramade Milo när vi var där. Han stod hos Sara helt vanligt och så bara dök hon upp :) dem börjar redan dras till honom ;p
Sen gick vi hem till Ylva och Bengt för lite lunch. Även Sara hängde på.
 Efter lunchen gick vi på ett "vanligt" loppis och även då hittade jag lite saker.
Smilo vill inte sitta i vagnen längre....
 ...utan ska gå själv helst :)

När vi kom hem igen sov vi en stund och på kvällen blev det som vanligt trerätters. 

Tänkte visa allt vi köpte idag.
Lite leksaker....

...två jackor...

...1 pyjamas, 5 byxor, 1 skjorta, 9 tröjor och vinterskor för 500 kr. 

Nu kanske du tycker jag är knäpp eller smart. Men jag köpte ett par Burberry jeans...det är till flicka men jag tänkte att om man får en flicka nästa gång så är det ju perfekt :) dem kostade bara 10 kr så.


/Kram

torsdag 13 oktober 2011

Å bilen går bra??

Det kan du hoppa upp och sätta dig på...eller så kan du behålla den position du har ;p Eric var och besiktade bilen igår och den gick igenom perfekt. Annars igår så träffade jag mamma på stan för en lunch och sen kolla vi lite i affärer. Och jag vet, att du vet, att hon vet, det du vetat... hehehe :)

Idag har jag och fisen städat och på eftermiddagen vart det öppna förskolan.
Milo satte sig mitt i ringen ett tag. Han blir modigare för varje gång. 


/Kram

tisdag 11 oktober 2011

Höstmarknad

Jag har ett litet problem....jag måste bli bättre på att aktivera mig när jag inte har något inplanerat. Som idag har jag bara gått hemma nästan hela dagen och det suger. Jag blir så uttråkad och det blir även Milo. Ska försöka bli bättre.
Alla fall...idag hände inget särskilt fram till kl 15. Då mötte jag upp Emma och Leo och vi gick på höstmarknaden som är varje år på Vaksalatorg. Det är egentligen inte så speciellt för det är i stort sett bara plastpåsar, godis och strumpor som säljs där. Men jag tycker det är lite små mysigt. Fast idag var det bara jobbigt med vagnen så nästa år när smilo är lite större och kan gå kommer det bli roligare. 
Det blev en polokrage eller vad det heter till prinsen. Har länge tänkt på en sådan och idag slog jag till på en handgjord :)

Sen avslutade vi med en promenad och när vi sagt hejdå fick Milo gå hem sista biten. Han var skit lycklig och blev rasande när jag bar honom över vägen. Men med den farten hade det blivit trafik kaos ;)

Min älskling är så söt i sina hängselbyxor. Tror det är Stefans gamla. 


/Kram

måndag 10 oktober 2011

11 månader

Varför ska byggjobbare starta dagen så j**la tidigt för.? Idag kl 7 vaknade jag av en skylift som stod och lät precis utanför fönstret, smilo vaknade också så det va bara att kliva upp. Visst, man får väsnas från sju en vardag men man blir lite putt. 
Här är mina småttingar framför morgon tv :)

Idag var det Erics första dag på nya jobbet och det har gått bra. Han fick en välkomst present som var en riktig kock kniv i keramik och så bjöd chefen honom på lunch. 
Själv har jag tvättat och fixat hela dagen här hemma. Milo hjälpte mig i tvättstugan och knuffa runt tvättvagnarna ;)
Efter middagen blev det veckohandling och idag köpte vi glass för att fira lilla kotten som blir hela 11 månader idag :)
Så nu blir det tv och glass.

/Kram

söndag 9 oktober 2011

Mysig söndag

Hallå hjärtat :) Hoppas du haft en trevlig resa.
Idag har vi spenderat hela dagen ute i Balingsta. Pappa skulle kolla igenom bilen för vi har besiktning på onsdag.
Det blev lite träning för mig. Jag sprang grusvägen upp och ner, det gick inte sjukt bra men alltid något.
Sen blev det middag, tre rätters :)
Milo fick för sig att sitta och spänna sig under hela middagen. Han ser så kul ut så var tvungen att filma.

Milo hade sin adidas jacka på sig idag som han fick från Åsa när han föddes. Fast blir lite putt på storleken. Visst den är från Turkiet som kanske har lite andra storlekar men ändå, det står 92 och nu när jag testade så sitter den precis. Aja han får slita på den ordentligt nu ett tag. Men visst är han snygg i den ;)


/Kram

lördag 8 oktober 2011

3 dagar

Känner mig dum som sa att jag skulle skriva varje dag under tiden du var borta och så är jag så dålig på att uppdatera. Men det känns som man gör ganska samma saker så man har inget kul att skriva.
I torsdags så var vi bara på öppna förskolan. Både jag och Eric gick för det blev sista gången på länge för honom eftersom han börjar med nya jobbet på måndag. 

I fredags kom kattis hit vid lunch och jag sminkade och fixa håret för hon hade fest med jobbet. Mina pojkar var nere på stan och åt lunch med några kompisar. Catarina kom på middag och sen blev det Idol för hela slanten. Nu drar det igång och det finns några bra med även i år.

Idag har vi inte gjort mycket vettigt. På eftermiddagen tog jag en promenad och sen gick jag hem till Emma på en fika. 
Killarna lekte jätte fint idag :)


Milo har lärt sig vinka så han tycker det är jätte kul om man gör det till honom.

Eric är på party ikväll, jag skulle också gått med men vi hittade ingen barnvakt. Men mitt lilla gryn har lagt sig tidigt så jag ska kolla på film och måla naglarna. Ganska skönt att få vara själv ibland.


/Kram

onsdag 5 oktober 2011

Fina farmor

Nu har jag varit så där trött igen några dagar så här kommer en liten uppdatering :)
I måndags så tvättade vi och sen blev det storhandling.
Smilo hade den fina tröjan han fick av dig för länge sen :) Han är så fin i den.

<><><><><><><><><>

 Igår gjorde vi lite ärenden på fm/lunch. 
Sen blev det middag hemma hos Shilan och Dan. Även Johanna, hennes kille och lille Emilio var med. Milo var intresserad av den lille pojken :)

 Vi satte smilo i kontorsstolen och band fast honom med en sjal när det var dags att äta. Man tager vad man haver ;p

<><><><><><><><><><><>

Idag har jag och Milo städat och lekt hela dagen. Sen var det ju kalas för vår fina farmor som fyllde 90 år idag. Det var jätte god buffé.
Mina fina killar.

 Farmor fick jätte fina blommor och presenter.

Farmor blev jätte glad för vår present :)

Det blev super smarrig tårta sen.


Hoppas att det löste sig med flaskan och att du har det bra nu när Stefan är där. 

/Kram

söndag 2 oktober 2011

Enhejdåvisesomtvåveckormiddag

Idag drog jag och smilo ut till landet så fort vi gjort oss klara. Var på dåligt humör men när jag kom dit kändes det mycket bättre. 
Vi tog en liten promenix men Milo vaknade så fort vi kom hem. Men vi la oss i din puff när vi kom in och sov i 1 1/2 timme :)

På vägen hem åkte jag in och handlade på Maxi. Stefan, Kattis och Daniel kom på middag ikväll så jag behövde köpa lite till det. Hittade dessa stövlar också. Vad tycker du?? Tänkte som vardags stövlar.

Middagen var trevlig och nu ska jag och Eric titta på tv innan det blir sängen. 

/Kram

lördag 1 oktober 2011

Blåmärket vill inte ge sig

Idag har vi inte gjort något speciellt. Jag tränade mitt rockpass men det var lite segt eftersom jag inte gjort det på två dagar. Plus att mitt blåmärke blev större efter idag :( Trodde det skulle bli bra efter att jag vilat från ringen. Men aja, får se om jag kanske springer några dagar nu och vilar från den ett tag till.
Milo satt i sin låda medan jag tränade....
...och hejjade på ;)

När Eric kom hem åkte vi till Knivsta på middag. Det blev god lammstek och marängswiss till efterrätt. 
 Milo fick en liten egen bit äppelpaj med vaniljsås. 

Tyvärr måste nog Stefan köpa flaskan på vägen ner för Eric tror inte den finns i New York. Men han ska kolla upp det. 

/Kram