onsdag 29 februari 2012

Glädje

Vårväder och så håller de på att ta bort barackerna som ståt på gården ett år.

Söt som socker

Nu har jag snöat in lite på småttingar som kan sjunga. Den här flickan är jätte söt hela hon. Även ganska rolig :)

tisdag 28 februari 2012

Imse vimse spindel

Jag sjöng imse vimse spindel för Milo nu när han skulle sova. Helt plötsligt gör han rörelserna som han måste lärt sig på dagis. Snacka om att barn lär sig saker fort när de börjar på dagis. 
Han är så duktig och jag har aldrig blivit så rörd över något han gjort som nu.

Jag lovar att jag inte gör rörelserna utan bara sjunger. 

Äntligen

Idag ringde föreningen och berättade att vi ska få en p-plats :-D Så from torsdag har vi en plats med elplint för 150 kr/månad.

Äventyr utomhus

Idag när jag skulle lämna Milo på dagis var personalen i full gång att klä på de barn som kommit tidigt. Dagens ute aktivitet skulle nämligen ske direkt på morgonen. Jag väntade med smilo tills det var dags att sätta sig i vagnen. Han är så söt i den gula västen :)

Han fick sitta bredvid Ian och mittemot Mia, hans flickvän ;) Det är den flickan som har gjort närmanden på Milo. Hon är ett av världens sötaste barn. 

Något som däremot inte är så gulligt är alla småsaker jag börjar blir missnöjd med på dagis. Det är flera gånger jag har hämtat Milo och han är smutsig runt munnen efter lunchen och fast jag har lämnat in en egen haklapp, som är som en platströja, så är det väldigt ofta han är kladdig om kläderna. Hade tänkt vänta och se men tar nog upp det idag för när jag skulle sätta på Milo regnbyxorna nu på morgonen så var ett av spännena trasigt. Det är inte så kul att köpa nya kläder hela tiden, speciellt dyra ytterkläder, plus att jag hade tänkt spara dem ifall det blir ett syskon. 
Kanske små skit saker men jag tycker det borde vara enkelt att tvätta munnen på barnen efter maten och inte ha sönder kläderna. 

måndag 27 februari 2012

Tvättstugan

Milo hjälper mig att tvätta :-) Eric var tvungen att jobba över idag så då får Milo följa med mig.


Snacka om yoghurtmustasch

Milo får mellis ur glas och detta blir resultatet. Är inget fan av kladdiga barn men han äter själv i alla fall :-)


Whitney Houston

Sitter vid datorn och pysslar. "Hittade" denna flicka och jag säger bara, Fy Fan vad bra!


Vet inte vad ni kände men jag blev väldigt ledsen när nyheten om att Whitney hade gått bort kom. Jag kommer ihåg att jag lyssnade väldigt mycket på hennes samlings album när jag var liten och försökte sjunga med. Även hennes film Bodyguard är hur bra som helst. Jag tycker det är så synd att hon kom fel i livet och att det slutade så tidigt. Lördagen efter hennes död sände man hennes begravning och jag tittade både på den och Bodyguard som gick senare på kvällen. Måste erkänna att jag har aldrig gråtit till den filmen förut men då kunde jag inte hålla tillbaka tårarna. Många stora artister har gått bort men ingen har berört mig som när Whitney lämnade oss. 

20 st 5 åringar är för mycket

Väntar på bussen tillbaka från dagis. Något dagis ska ut på äventyr och skulle nyss rada upp sig för påstigning...2mm från mig. Dagens I-lands problem men ändå. Jag klarar inte riktigt av gapiga barn i mängder.

fredag 24 februari 2012

God morgon

Milo tog sovmorgon till kl 8 idag så vi äter massa gott till frukost tillsammans. Jag gjorde en smoothie på mango och blåbär och äggmacka. Om ni vill testa detta hemma rekommenderar jag att ni äter smörgåsen först och sen sköljer ner den med vatten. Sedan tar smoothien för kombinationen är ingen höjdare ;-)


torsdag 23 februari 2012

Lär sig fort

Lille Milo har blivit jätte duktig att dricka ur riktigt glas. Han brukar få göra det på dagis ibland också :-)


Förklaring

Hej alla läsare. De senaste inläggen har jag skickat från min mobil, något som jag tycker är bra och nu kommer det kunna bli bättre med inlägg. Dock är detta sätt inte helt felfritt. Vissa inlägg har inte kommit med och andra, som Syster skrev, är lite luddiga ;p Men jag ser denna och nästa vecka som en liten test så om ni inte fattar allt är det inte er det är fel på utan jag som inte är så teknisk/seg i bollen ;)

Nu när jag ändå är här kan jag förklara vad som hände igår. Som sagt var det ett riktigt piss väder, snorhalt och regn. Ingen jätte rolig kombo. Så därför, eftersom dagis inte har något vagntak så bestämde jag mig för att ta med vagnen hem på bussen. Men eftersom PRO verkade ha studiedag så var det två pensionärer med rullator och en barnvagn plus mig som klev på vid hållplatsen. Vi fick plats men en ena gubben fick sitta så han hade rullatorn i gången och där av det onda ögat jag fick av honom. Det är ju inte mitt fel men någon måste ju ta skiten. Alla fall så efter tre hållplatser så ska en till med barnvagn på. Det är då jag inser att jag kommer bli ut slängd eftersom jag inte har barn i vagnen. Så går av och "glider" hem. 

Just ja, jag vet inte varför det står att inläggen (from En liten prinsessa) är från igår. Kan vara ytterligare en sak för att det skickats från mobben.  

onsdag 22 februari 2012

På väg till dagis

En lite trött men ändå glad kille i väntan på bussen.


Det blev en prinsessa

Nyhetsmorgon har aldrig varit så roligt som idag. Inte bara för att en liten prinsessa har kommit till världen utan alla förvirringar :-)

Isgata

Milo är lämnad men eftersom det regnar vill jag inte ha vagnen vid dagis. Det finns nämligen inget vagntak. Självklart ska en vagn och två pensionärer åka med.När nu en till ska med känner jag att det vore schyst att kliva av. Jag har ju ändå inget barn i. Kom tre hållplatser, yippi! Nu är det bara att gå :-(

tisdag 21 februari 2012

Fettisdagen

Mmmm ;-)


Test

Förra veckan var jag in på 3 och fick hjälp med lite inställningar. Då ändrade jag även så jag fick fri surf på mobilen :-) Måste därför testa att blogga från mobilen.
Innan jag hämtade Milo på dagis var jag på Barnens hus o Sko punkten för att köpa lite till Lillis. Annars har jag inte gjort mycket nytta.
Nu hoppas jag Milo sommar snart så jag och Eric kan äta semlorna jag köpt :-D

Ska man säga välkomna?

Denna blogga startades när min fina syster åkte till USA förra året. Nu är hon hemma igen och frågan är då vad man ska göra med bloggen nu. Jag vet att det är andra som följt den men inte vilka och inte hur många. 

Tänkte uppdatera lite vad som hänt sedan sista inlägget. Sara kom hem den 26 januari, så har alltså varit hemma en månad snart. Kunde inte skriva så mycket de första dagarna hon var hemma för hon skulle överraska sina kompisar. Sen blev det att allt rann ut i sanden som man säger plus att jag inte visste om jag ville fortsätta. 
Milo har alla fall börjat på dags i Årsta. Den 1 februari small det och inskolningen gick jätte bra. Han fick en liten beundrare direkt som försökte ge honom en puss men efter ingen respons från Milo blev det en smäll i huvudet istället. Man skolades in 5 st i taget och det var ett väldigt bra sätt tycker jag för då lär man känna personalen och några av föräldrarna riktigt bra. Tyvärr känns det som att informationen blir mindre och mindre vid varje hämtning nu. Men antar att det är för att allt går bra och de har alla barn på plats nu. Är alla fall jätte nöjd med dagiset och även om vi ska söka om till något som ligger närmare så får vi se om vi byter.

Själv börjar jag jobba den 1 mars. Tog hela februari till inskolningen för trodde inte det skulle gå så bra som det gjort. Det är blandade känslor inför starten. Jag vill börja jobba för att få lite mer stimulans och pengar Men jag kommer inte få gå tillbaka till min gamla grupp :( Känns som man blir "straffad" för att man varit mammaledig. Jag har ju ändå fast tjänst och jobbat där i mer än 7 år. Schemat är alla fall jätte bra så ska försöka tänka positivt, det kanske blir skit bra i den nya gruppen. Man får vara glad att man har ett jobb. 

Nu är det lite upp till er där ute. Jag kommer ge bloggen en chans men blir det ingen respons så läggs den ner. 
Kan lova att det kommer finnas något att följa under våren ;)